Samsun'da 77 Bin Öğrenciye Süt Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Samsun'da 77 Bin Öğrenciye Süt Dağıtıldı

Samsun\'da 77 Bin Öğrenciye Süt Dağıtıldı

Samsun'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından okullarda ücretsiz süt dağıtımı başladı.

10.02.2014 16:31  Güncelleme: 16:33

Samsun'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından okullarda ücretsiz süt dağıtımı başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı'nın üçüncü yılında, Samsun'da süt içmek isteyen 77 bin 97 öğrenciye süt dağıtımına başlandı.

Kazım Orbay İlkokulu'nda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve diğer yetkililer hazır bulundu. Sütün sağlık yönünden önemini anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, daha sonra sınıflara girerek öğrencilere süt dağıttı.

Süt dağıtımı pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere anaokulu, ilkokul 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf ve 4. sınıf öğrencilerine yapılacak.

Samsun'da 77 bin 97 öğrenciye süt dağıtımı yapılacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Süt programı 3 yıldır sürdürülüyor. Çocuklarımızda ve toplumumuzda süt içme alışkanlığı yeteri kadar gelişmedi. Burada çocuklarımıza süt içme alışkanlığı kazandırmak, onların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunmak hem de süt üreticilerini desteklemek amacıyla hükümetimizin aldığı bir uygulamadır ve bu uygulama 3 yıldır devam ediyor. Süt programı uygulaması ilk yılda 'midesi bulandı, bayat süt' dendi. Bunlar mümkün değil. Bu sütlerimiz pastorizedir. Uygun depolama şartları olmazsa ancak bozulabilir. Bugün eğitim öğretimin ikinci dönemini Samsun'da açtık. Tüm okullarımızda gerekli hazırlıklar yapıldı. Samsun'daki tüm ilçelerdeki okullara süt dağıtımı yapıldı. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere anaokulu, ilkokul 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf ve 4. sınıf öğrencilerine süt dağıtımı yapılacak" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun'da 77 Bin Öğrenciye Süt Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement