Şehit Astsubay Yılmaz'ın Cenazesi Ankara'ya Getirildi (2) - Yeniden - Son Dakika
Güncel

Şehit Astsubay Yılmaz'ın Cenazesi Ankara'ya Getirildi (2) - Yeniden

Şehit Astsubay Yılmaz\'ın Cenazesi Ankara\'ya Getirildi (2) - Yeniden

Sayın yazıişleri müdürlerine'Şehit Astsubay Yılmaz'ın cenazesi Ankara'ya getirildi' başlıklı haberimizi gelişmeleriyle birlikte yeniden veriyoruz.

12.08.2017 16:32

Sayın yazıişleri müdürlerine

'Şehit Astsubay Yılmaz'ın cenazesi Ankara'ya getirildi' başlıklı haberimizi gelişmeleriyle birlikte yeniden veriyoruz.

------------

YENİDEN

Mustafa TURAPOĞLU- Muhammet BAYRAM/ ANKARA, - TUNCELİ'de dün PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesinin toprağa verilmesi, FETÖ'den tutuklu kardeşi Astsubay Çavuş Yusuf Can Yılmaz'a gelmesinin gecikmesi  nedeniyle yarına kaldı. Yılmaz ailesi cezaevindeki oğullarının da ağabeyinin cenazesinde bulunması için ısrar edince, evlerinin önünde  ambulansta 3.5 saat bekletilen şehidin cenazesi  GATA'ya götürüldü.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, dün gece Merkez Esenyurt Mahallesi'nde bir grup teröristin bulunduğu belirlenince operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Yılmaz'la 2 uzman çavuş da yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirilerek, tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan Astsubay Çavuş Yılmaz, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

CENAZE UÇAKLA ANKARA'YA GETİRİLDİ

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesi Elazığ Havaalanı'nda düzenlenen törenin ardından uçakla ailesinin oturduğu Ankara'ya getirildi. Cenaze aracıyla Keçiören'in Kanuni Mahallesi'ndeki Şehit Ali Rıza Bulut Sokak'ta yaşayan babası Yusuf Yılmaz'ın evinin önüne saat 12.00'de getirilen cenazeyi ailesi ve büyük bir kalabalık karşıladı.

Türk bayrağına sarılı cenazenin indirildiği sırada; baba Yusuf Yılmaz, anne Hanım Yılmaz, eşi Kübra Yılmaz ve yakınları gözyaşına boğuldu. Evin önünde yapılan duanın ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi'ne bağlı Ayvatlı Köyü'ne götürülmek istendi.

İZİN GECİKTİĞİ İÇİN CENAZE YARINA KALDI

Yılmaz Ailesi, şehit oğulları Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesini, FETÖ'den tutuklu bulunan diğer oğulları Astsubay Çavuş Yusuf Can Yılmaz gelmeden toprağa vermeyeceklerini söyledi. Samsun'da görev yapan ve 3 ay önce FETÖ suçlamasıyla tutuklanarak Denizli Cezaevi'ne konulan Astsubay Çavuş Yusuf Can Yılmaz'ın gelmesi  beklendi.

Bunun üzerine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eve giderek aileyle görüştü, ancak yapılan tüm görüşmelere rağmen aile, tutuklu oğulları gelmeden cenazenin  toprağa verilmek üzere Kırıkkale'ye götürülmesine izin vermedi.

"YAVRUMUN BİRİNİ CEZAEVİNE ATTILAR"

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın babası Yusuf Yılmaz, diğer oğlunun cezaevinden izinli gelmesini beklerken, oğlunun tabutunun bulunduğu cenaze aracında gözyaşı dökerek, şunları söyledi:

"Yavrumun birini suçsuz yere cezaevine attılar. Birisini şehit verdim ben. Söz veriyorlar, 'bizden önce gelecek' diyorlar. Daha gelmedi.  Yazık değil mi bana? Dört çocuğum var benim, biri de eylülde askere gidecek. O da şehit olacak, belki. Bir şikayet üzerine aldılar. Denizli Cezaevi'nde tutuyorlar. Bir suçu yok. Onu bekliyoruz. Bana söz verdiler hala gelecek. Gece 02: 30'dan bu yana gelecek."

Şehidin amcası Ümit Yılmaz ise "Tek bir ricam var, sadece şehidimin kardeşinin gelmesini istiyorum" dedi.

Bu sırada Denizli Cezaevi'nde tutuklu olan Astsubay Çavuş Yusuf Can Yılmaz'a 3 gün izin verildiği, saat 16.00'da Denizli'den yola çıkıp gece Ankara'da olacağı haberi geldi.

GATA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Bu gelişme üzerine saat 12.00'dan saat 15.30'a kadar Yılmaz Ailesi'nin evinin önünde ambulansta bekletilen cenaze, yarın toprağa verilmek üzere GATA'ya götürüldü.

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesi yarın Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi'ne bağlı Ayvatlı Köyü'ne götürülerek toprağa verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Astsubay Yılmaz'ın Cenazesi Ankara'ya Getirildi (2) - Yeniden - Son Dakika


Advertisement