Şehit Kaymakam Safitürk Için, Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te Mevlit Okutuldu - Son Dakika
Güncel

Şehit Kaymakam Safitürk Için, Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te Mevlit Okutuldu

Şehit Kaymakam Safitürk Için, Diyarbakır, Mardin ve Siirt\'te Mevlit Okutuldu

Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lıların el yapımı patlayıcı saldırısı sonucu şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te, giyabi cenaze namazı kılınarak, mevlit okultuldu.

14.11.2016 17:54

Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lıların el yapımı patlayıcı saldırısı sonucu şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te, giyabi cenaze namazı kılınarak, mevlit okultuldu.

10 Kasım günü PKK'lıların el yapımı patlayıcılı saldırısı sonucu yaralı olarak kaldırıldığı Gaziantep'teki hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhummed Fatih Safitürk, için Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde mevlit okutuldu. Silvan Kaymakamı Murat Kütük, tarafından Selahaddin Eyyübi Camii'nde kılınan ikindi namazının ardındann okutulan mevlide çok sayıda kişi katıldı.

"ŞEHİT KAYMAKAMIN FAİLLERİNİN YAKALANDI"

Şehit Kaymakam Safitürk için Mardin Valiliği tarafından da Fuat Yağcı Cami'inde anma etkinliği düzenlendi. Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın da katıldığı anmada şehit Kaymakam Safitürk için mevlit ve Kuran-ı Kerim okutuldu. Giyabi caneze namazının ardından konuşan Vali Yaman, şehit Kaymakam Safitürk'ün faillerinin yakalandığını belirterek, şehit kaymakamın yaptığı hizmet ve iyiliklerle herkesin gönlünde taht kurduğunu anlattı. Vali Yaman, başarılı çalışmalarından dolayı şehit Kaymakam Safitürk'ün terör örgütünün hedefi olduğunu söyledi.

SİİRT'TE ŞEHİT KAYMAKAM İÇİN 50 HATİM İNDİRİLDİ

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için bir anma da Siirt'te düzenlendi. Abdülhakim Sancak Cami'inde düzenlenen etkinlik kapsamında giyabi canezamı kılındıktan sonra konuşan Müftü Faruk Arvas, müminlerin şefkatte bir vücudun organları gibi dayanışma içerisinde olduğunu belirterek, "Biz Müslümanlar ister yakında, ister uzakta, ister ülkemizde, ister başka ülkelerde bir sıkıntı görüldüğünde bizler bu sıkıntıları paylaşmak zorundayız" dedi.

Öte yandan Siirt'teki cami ve Kuran Kursları'nda şehit Kaymakam Safitürt için 50 hatim indirildiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Kaymakam Safitürk Için, Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te Mevlit Okutuldu - Son Dakika


Advertisement