Şehit ve Gazi İsimleri Cadde ve Sokaklarda Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Şehit ve Gazi İsimleri Cadde ve Sokaklarda Yaşatılacak

Aziziye Belediyesince alınan meclis kararıyla şehit ve gazi isimleri ilçedeki cadde ve sokaklarda yaşatılacak.

16.01.2018 15:23

Aziziye Belediyesince alınan meclis kararıyla şehit ve gazi isimleri ilçedeki cadde ve sokaklarda yaşatılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ocak ayında belediye meclisinin aldığı karar kapsamında, Şırnak'ta terörle mücadelede 1966 yılında şehit düşen uzman çavuş Şener Aldemir ile gazilerin isimleri uygun cadde ve sokaklara verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, "Bu cennet vatanımızı her türlü düşmana karşı gözünü kırpmadan müdafaada bulunmuş şehit ve gazilerimizin isimlerini ilçemizde uygun cadde ve sokaklara vererek ölümsüzleştirmeyi hedefliyoruz. Şehit ve gazilerimiz her an kalbimizdeler." ifadesini kullandı.

Orhan, sosyal ve kültürel belediyecilik çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, bu kapsamda belediye meclisinin örnek bir karara imza attığını vurguladı.

Şehit ve gazi isimlerinin sürekli hatırlanması için bu tarz çalışmaların devam edeceğine işaret eden Orhan, şunları kaydetti:

"Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmanın, her Türk vatandaşının asli görevidir. Şehit ve gazilerimiz bizim gurur kaynağımızdır. Şanlı tarihimiz onların kanlarıyla ve canlarıyla yazılan kahramanlık destanlarıyla doludur. Bizler de onlara olan borcumuzu çok okuyarak, çalışarak, üreterek ve evlatlarımızı iyi yetiştirerek ödeyeceğiz. Bu duygularla vatan savunmasında bulunmuş tüm şehitlerimizi ve vefat etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimiz ile kahramanlarımızın kıymetli ailelerine şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit ve Gazi İsimleri Cadde ve Sokaklarda Yaşatılacak - Son Dakika


Advertisement