Serie A'da 19. Haftaya Ön Bakış - Son Dakika
Spor

Serie A'da 19. Haftaya Ön Bakış

İtalya Serie A’da ilk yarının resmi olarak son haftasında büyüklerden ziyade alt taraftaki takımları zorlu mücadeleler bekliyor.

10.01.2014 17:41

Ligin ilk yarının resmi olarak son haftasında yine büyük maç yok. Geçen hafta Roma'yı 3-0 yenerek yolu kolaylayan Juventus'un Cagliari deplasmanında sorun yaşaması bekleniyordu ama rakip takımda yaşananlar bu maçı onlar için biraz daha kolaya çevirmiş gibi görünüyor. İlk yarının en önemli maçını geçtiğimiz hafta izledikten sonra 19. haftada büyük bir maç yok. Ligin zirvesinde Roma'nın kaybıyla ikincilik için heveslenen Napoli ve Roma arasındaki mücadele, Juventus puan kaybı yapana kadar öne çıkan çekişme olacak. Alt taraftaysa Sassuolo, Livorno ve Catania için kısa vadede umutlu olmak için fazla neden görünmüyor. Sonuncu Catania'yla 17. sıradaki Bologna arasında sadece 2 puan fark var fakat bu üçlünün hem son üç sırada olup, hem de diğer takımlardan çok daha huzursuz bir ortamda mücadele vermeye çalışmaları önlerindeki engelleri artırıyor.

CUMARTESİ

Livorno – Parma (19: 00)

Son 7 maçında 6 mağlubiyet ve 1 de beraberlik alan Livorno ligin dibine demir atan takımlardan. Sezona iyi girdikten sonra ivmesini tamamen kaybeden Livorno'nun işi son haftaların formda takımlarından Parma karşısında pek kolay değil. Pasquale Schiattarella'nın cezası da takımı Parma karşısında etkileyecek.

Parma Kralı Cassano

Savunmada iki yeni oyuncu Emerson ve Valentini'nin oynayacağı ev sahibinin 3-5-1-1'ine Parma'nn etkili 4-3-3'ü zarar verecektir. Özellikle son dönemde Antonio Cassano'yu da kenara atan ve böylece Biabiany'yi daha önde kullanma şansı olan Roberto Donadoni, muhtemelen Mattia Cassani'nin yokluğu fazla aramayacak. Parma maçın favorisi ama Serie A'da her deplasmanın sorun çıkartabileceğini unutmamak mantıklı olur.

Bologna – Lazio (21: 45)

Fazlasıyla sorunlu bir Vladimir Petkovic ayrılığından sonra teknik direktörlüğe Edoardo Reja'yı getiren ve hoca değişikliğinin de yardımıyla ilk maçında Inter'i mağlup ederek sürpriz yapan Lazio'nun kendi silahıyla vurulma ihtimali var.

Lazio teknik direktörünü buldu

Lazio gibi sezon başından beri hayal kırıklığı yaratan ve bunun sonucunda faturanın Stefano Pioli'ye kesildiği Bologna'da da hafta arasında hoca değişikliği oldu ve teknik direktörlüğe Davide Ballardini getirildi. Ligin iyi taktisyenlerinden biri olan gösterilen Ballardini'nin bu yeteneğiyle takıma kısa sürede etki etme şansı var ve Lazio'yla Edoardo Reja'yı bu anlamda çok zor bir maç bekliyor. Ev sahibinden Mantovani ve Della Rocca, Lazio'daysa Stefano Radu cezalı. Sürpriz sonuçlara fazlasıyla gebe bir 90 dakika futbolseverleri bekliyor.

PAZAR

Torino – Fiorentina (13: 30)

Hellas Verona – Napoli maçı gibi haftanın keyifli geçmesi beklenen bir diğer maçında Torino, Fiorentina'yı ağırlayacak fakat iki takımın da ileri uçları sorunlu ve bu maçı beklenmeyen bir yola sokabilir.

Premier Lig'de 21. haftaya ön bakış

Fiorentina'da Mario Gomez'in uzun bir süredir devam eden sakatlığına eklenen Giuseppe Rossi'nin şanssız sakatlığı problemleri artırdı. Bu maçta Josip Ilicic'in en uçta oynaması bekleniyor ve bunun iyi bir sonuç vermemesi için neden çok. Buna karşın Torino'da da sezonun formda golcülerinden Ciro Immobile sakat ve Alessio Cerci ileride yalnız kalacak. Riccardo Meggiorini ya da Pablo Barreto'dan birinin ileri uçta görev alması beklenirken Giampiero Ventura'nın tercihi direkt bir şekilde maçı etkileyecek.

Cagliari – Juventus (16: 00)

Juventus'un Roma galibiyetinden sonra çıkacağı Cagliari deplasmanı onlar için ciddi bir tehdit olabilirdi. Ta ki yeni yılın gelmesiyle birlikte başlayan transfer döneminde Radja Nainggolan'ın Roma'ya transferine kadar. Roma erken davranarak önemli bir transfere imza attı fakat Rudi Garcia muhtemelen bu maçta Nainngolan'ın Juventus'a karşı oynamasını isterdi.

Essien Türkiye'ye!

Onuun yokluğunda klasik 4-3-1-2 oynayan Cagliari orta saha üçlüsünde Albin Ekdal, Daniele Dessena ve Daniele Conti yer alacak. Var olan tecrübe eksikliğini sezonun iyi orta sahalarından Conti kapatmaya çalışacaktır ama sadece Serie A'nın değil, Avrupa'nın en özel orta saha oyuncularına sahip olan Juventus'a karşı dar bir orta saha rotasyonu işlerin erken kötü gitmeye başlaması durumunda Cagliari'ye büyük sorunlar çıkarabilir.

Juventus'ta Andrea Barzagli dışında eksik yok. Orta saha üçlüsünde Roma maçından sonra Claudio Marchisio ya da Paul Pogba'dan birinin yedek kalması bekleniyor ama özellikle Paris St. Germain dedikodularından sonra Antonio Conte, Pogba'yı üst üste yedek bırakmak istemeyecektir. İlk yarının resmen son maçı olan Cagliari deplasmanında Juventus'un takılması için ev sahibinin çok özel bir performans koyması gerekecek fakat Nainggolan dışında Lorenzo Ariaudo'yu kaybeden, Davide Astori'yle ilgili de birçok habere konu olan Cagliari'nin kafası biraz karışık olabilir.

Roma – Genoa (16: 00)

Genç Barçalı Roma'da

Juventus mağlubiyeti sonrasında dün oynadığı İtalya Kupası maçında Sampdoria'yı sahasında 1-0 yenen ve yeni transfer Radja Nainggolan'a da çok çabuk şans veren Rudi Garcia'nın önünde Genoa önemli bir engel. Farkın 8 puana çıkması birçoğuna göre şampiyonluk yarışını bitirdi ama Roma'nın bu kadar erken pes etmesi için hiçbir sebep yok zira sezon seyrinde hala başarılılar. Nainggolan transferinden sonra huzursuz olup takımdan ayrılmak için düğmeye basan Michael Bradley'nin küçük huzursuzluğu dışında problemi olmayan Roma'nın karşısında Gian Piero Gasperini'nin tehlikeli Genoa'sı var. Gasperini'yle birlikte içeride zor puan kaybeden ama dışarıda d

Radja Nainggolan Roma'da

a kazanamayan Genoa'ya karşı Roma şanslı olabilir fakat birden çok tehlikeli ayağa sahip olan ve zaman zaman fazla direkt oyunla rakip kaleye çok rahat inen Genoa, Roma'nın son zamanlarda biraz yara almaya başlayan savunmasını sıkıntıya sokabilir.

Hellas Verona – Napoli (16: 00)

Haftanın en keyifli maçı olmayan aday mücadelesinde Hellas Verona – Napoli izleyenlere iyi futboldan fazlasını vadediyor olabilir. Ligin Juventus'tan sonra en iyi iç saha takımı olan Hellas Verona'nın keyifli ve sonuca giden futbolu, deplasmanların başarılı takımı Napoli'ye karşı sökecek mi? Buna evet cevabını vermek çok kolay olmayabilir.

Napoli'den Lyon'a suçlama

Ne var ki Napoli'deki sıkıntılar devam ediyor. Marek Hamsik sakatlıktan dönmek üzere fakat bu maçta da oynamama ihtimali az değil. Bunun üstüne zaman uzun süredir orta saha rotasyonundan çok memnun olmayan ve başta Maxime Gonalons ve Radja Nainggolan olmak üzere bu bölgeye transfer isteyen Rafael Benitez'in elindeki değerli merkez orta saha oyuncularından Valon Behrami'nin sahalardan bir süreliğine uzak kalacak olması Napoli için can sıkıcı. Orta saha ikilisinde Gökhan İnler'in yanında Blerim Dzemaili'nin yer alacağı Napoli'de rotasyon daralı ve İspanyol teknik adamın bu bölgede hamle yapma şansı şu anda mevcut değil.

Hellas Verona'da Luca Toni çok formda. Kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiriyor ama yaşının 36 olması bu tempo içinde ona yük getirebilir. Juan Iturbe, Jorginho ve Romulo gibi oyuncuların Toni'yi oldukça iyi desteklediği ev sahibinin karşısında komple bir takım var. Yine haftanın muhtemel en seyredeğer maçında bol pozisyon ve gol beklemek mantıklı. Serie A'dan bir maç izleyecekseniz o maç bu olmalı.

La Liga'da 19. haftaya ön bakış

Atalanta – Catania (16: 00)

Serie A'nınartık ender rastlanan dizilişlerinden dörtlü defansı uygulayan iki takımının mücadelesi pek keyif vadetmiyor. Sakatlık sorunlarıyla uğraşan ve Carmona, Scaloni ve Bellini  gibi oyunculardan yoksun olan Atalanta'da Cristian Raimondi de kart cezalısı ve bu maçta forma giyemeyecek. Ligin dibindeki Catania ise 5 haftalık aradan sonra geçtiğimiz hafta Bologna'yı sahasında 2-0'la geçti ve Stefano Pioli'nin işinden olmasına neden oldu. Ama Atalanta'ya karşı aynı şansı bulabileceklerinden emin değilim. Ligin iyi iç saha takımlarından biri olan Atalanta, German Denis faktörüyle bu maçta rahat olacaktır.

Sassuolo – Milan (21: 45)

Zaccheroni Honda için mutlu

Sassuolo'da 7-0'lık Inter maçından sonra ortaya çıkan sorunlar tekrarladı. Eusebio Di Francesco'nun yeri tehlikede ve yerine geçebilecek teknik adamlar sırada. Son 4 maçlarını kaybettiler ve son 7 maçta da sadece bir galibiyet alabildiler. Milan'da ise işler biraz daha yoluna girdi. Keisuke Honda transferiyle birlikte hücum rotasyonları biraz daha genişledi ve başta Kaka olmak üzere performans yükselten oyuncular iyi bir form grafiği vadediyor. Muntari'nin cezalı olduğu maçta Montolivo, de Jong ve Poli üçlüsü Ganalı oyuncuyu aratmayacaktır. Milan'ın deplasmanda beklenenden çok daha kolay bir galibiyet alması muhtemel görünüyor.

Rıdvan Erdem yazdı: Ligue 1'de 20. haftaya ön bakış

PAZARTESİ

Sampdoria – Udinese (20: 00)

Dün akşam Inter'i İtalya Kupası maçında yenen Udinese moral kazandı. İç sahada aldıkları Hellas Verona mağlubiyetiyle birlikte dibe vuruşları Antonio Di Natale'nin futbolu bırakacağını açıklamasıyla birlikte iyice büyük bir moral bozukluğunu da beraberinde getirmişti. Fakat tek bir mağlubiyet bütün bu yaraları sarmaya yetmeyecektir. Sinisa Mihajlovic'le performansını artıran ve iç sahada daha etkili bir takım haline gelen Sampdoria bu maçın gidişatını belirleyecek takım olacak.

Inter – Chievo (22: 00)

Moratti emeklilikten mutlu

Geçtiğimiz hafta Lazio deplasmanında beklenmedik bir mağlubiyet alan Inter'de işler eskisi gibi gitmiyor. Son 6 haftada deplasmanda sadece 1 galibiyet alabildiler ve özellikle de uzun zamandır deplasmanda maç kazanmakta zorlanıyorlar. Fakat Mazzarri'nin ekibi iç sahada etkisini sürdürüyor. Chievo'nun Eugenio Corini'yle yaptığı çıkış sona erdi ve hücumda zorlandıkları maçlar geri geldi. Özellikle duran top savunmasında çektikleri sıkıntılar bu yönden iyi bir takım olan Inter'e karşı problem yaratabilir. Düşük tempolarına karşı Inter'in hızı da özellikle Giuseppe Meazza'da etkili olacaktır. Ev sahibinin rahat bir galibiyet almaması için pek neden yok.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Serie A'da 19. Haftaya Ön Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement