Seyyar Fotoğrafçı 20 Yıldır Elektrik Sorununu Tek Panelle Çözdü - Son Dakika
Genel

Seyyar Fotoğrafçı 20 Yıldır Elektrik Sorununu Tek Panelle Çözdü

Seyyar fotoğrafçı 20 yıldır elektrik sorununu tek panelle çözdüEDİRNE - Edirne'de seyyar fotoğrafçı 66 yaşındaki Şemsi Türk, 20 yıldır mesleğinin en önemli sorununu güneş enerjisi sayesinde çözdü.

19.10.2017 09:08

Seyyar fotoğrafçı 20 yıldır elektrik sorununu tek panelle çözdü

EDİRNE - Edirne'de seyyar fotoğrafçı 66 yaşındaki Şemsi Türk, 20 yıldır mesleğinin en önemli sorununu güneş enerjisi sayesinde çözdü.

Çevreden seyyar elektrik çekerek ya da akü sayesinde fotoğraf baskı makinesini çalıştıran Türk, güneş enerjisi sayesinde seyyar elektrik ve akü derdinden kurtuldu.

Şemsi Türk, tarihi Selimiye Camii önünde 20 yıldır hatıra fotoğrafı çekerek ekmeğini kazanıyor. Gelişen teknolojiyle cep telefonunun hayatımızda geniş yer almasıyla seyyar fotoğrafçılıkta can çekişmeye başladı. Çiçekli kalp şeklindeki panelini her sabah Selimiye Camii bahçesine kuran Türk, yerli ve yabancı turistlerin fotoğraflarını çekip baskı yaparak para kazanıyor. Uzun yıllar baskı makinesi için elektrik ve güç kaynağına ihtiyacı olan Türk, geliştirdiği güneş enerjisi sayesine elektrik ve güç kaynağı sorununu da ortadan kaldırdı.

"Önceden akü dayanmıyordu"

Türk, güneş paneli sayesinde 20 yıllık enerji sorunundan kurtulduğunu belirterek, "Güneş paneli aküye enerji takviyesi yapıyor. Bu sayede fotoğraflarımı basıyorum. Aküm hiç boşalmıyor güneş sayesinde. Güneş enerjisi sayesinde fotoğraf basıyorum. Önceden akü dayanmıyordu. Baskı makinesi çok güç harcıyordu. O yüzden güneş enerjisini tercih ettim. Komşulardan hep elektrik istemek olmuyor. Bu çok ekonomik bir yol" dedi.

Seyyar Fotoğrafçı 20 Yıldır Elektrik Sorununu Tek Panelle Çözdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Seyyar Fotoğrafçı 20 Yıldır Elektrik Sorununu Tek Panelle Çözdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement