Şırnak Fransa'dan Gelen Gelin-damat, Şırnak Kato Dağı'nda Balayı Yaptılar - 2 - Son Dakika
Güncel

Şırnak Fransa'dan Gelen Gelin-damat, Şırnak Kato Dağı'nda Balayı Yaptılar - 2

Fransa'dan gelen gelin-damat, Şırnak Kato Dağı'nda balayı yaptılarŞırnak'lı olup 30 yıl önce Fransa'ya göçeden Yaramış ailesinin Fransa'da doğan oğlu George Yaramış, Paris'te evlendiği eşi Maria Yaramış ile birlikte, balayı için baba toprağı Beytüşşebap ilçesi yakınlarında bulunan Kato...

29.05.2018 12:20

Fransa'dan gelen gelin-damat, Şırnak Kato Dağı'nda balayı yaptılar

Şırnak'lı olup 30 yıl önce Fransa'ya göçeden Yaramış ailesinin Fransa'da doğan oğlu George Yaramış, Paris'te evlendiği eşi Maria Yaramış ile birlikte, balayı için baba toprağı Beytüşşebap ilçesi yakınlarında bulunan Kato Dağı'ndaki Cevizağaç köyüne geldi. Bir zamanlar terör olayları ile anılan köyden Fransa'ya göçeden Hristiyan dinine mensup Asuriler'den biri olan Yelda Yaramış'ın oğlu 28 yaşındaki George Yaramış, Paris'te akrabası olan 24 yaşındaki Maria Yaramış ile bir hafta önce Paris'te Palace de Villiers'de muhteşem bir düğün gerçekleştirdikten sonra balaylarını atalarının toprağında geçirmeye karar vererek Şırnak'ın beytüşşebap ilçesine geldi. Baba Yelda Yaramış'ın köydeki yakınlarını araması ile Paris'ten gelen gelin-damat, akrabaları tarafından yöresel giysiler ve zılgıtlarla karşılandı. Misfirler için önceden, birbirinden lezzetli yöresel yemekler hazırlanırken, köy meydanında yine yöreye özgü müzikler eşliğinde halaylar çekildi. Küçük Paris olarak da bilinen Cevizağaç köyünde yaşayan akrabaları, Maria ve George Yaramış ile birlikte halay çekerek mutluluklarına ortak oldu. Beytüşşebap ilçesi yakınlarında bulunan ve bir zamanlar teröristlerin yuvası haline gelen Kato Dağındaki Cevizağaç köyünde yaşarken, yaklaşık 30 yıl önce Fransa'ya göçeden Hristiyan dinine mensup Asuriler'den biri olan Yelda ve Martha Yaramış çiftinin oğlu George Yaramış, bir hafta önce akrabası olan Maria Yaramış ile Paris'te Palace de Villiers'de muhteşem bir düğünle dünya evine girdi. Yaramış çifti, düğün sonrası balayını atalarının topraklarında geçirmek üzere karar verince baba Yelda Yaramış, Şrınak'taki yşakınlarını arayarak çocukları için hazırlık yapmalarını istedi.

PARİS'TEN SONRA İKİNCİ DÜĞÜN KATO DAĞINDAKİ CEVİZAĞAÇ KÖYÜNDE YAPILDI

Güvenlik güçlerinin son yıllardaki operasyonları ile Kato Dağı'nın teröristlerden temizlenerek huzurun hakim olduğu Cevizağaç köyüne gelen Maria ve George Yaramış çifti, akrabaları tarafından yöresel giysiler ve zılgıtlarla karşılandı. Misfirler için önceden, birbirinden lezzetli yöresel yemekler hazırlanırken, köy meydanında yine yöreye özgü müzikler eşliğinde halaylar çekildi. Küçük Paris olarak da bilinen Cevizağaç köyü, süslenerek, Maria ve George için ikinci bir düğün yapıldı. Damadın annesi Martha Yaramış, oğlunun Paris'te evlendiğini ancak atalarının topraklarında ikici kez düğün yapıldığını belirterek, Oğlum Paris'te evlendi. Oğlum, baba ve dedelerinin doğduğu topraklara gelmek istiyordu. Buraları hiç görmedi, bu nedenle oğlum George, köyde bizim küçük Parisimiz'de balayını yapmak istedi ve bizi çok gururlandırdı dedi. Damat George Yaramış ise, ata topraklarına gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Bir hafta önce düğünümü Paris'te yaptım. Babam her zaman bize köyümüzü anlatırdı. Bu nedenle çok merak ediyordum. Sürekli babam köyün yemyeşil ve güzelliklerinden bahsederdi. Ben düğün yaptıktan sonra balayı için Türkiye'ye köyüme gitmek istedim. Buna baban çok sevindi. Babamın çalışanlarımıza ve akrabalarımıza söylemesiyle hemen balayı hazırlıklarına başlandı. Nasıl anlatayım bilmiyorum ama buralar çok güzel. Burası tam bir cennet yuvası. Evli çiftlerin buraya gelmesini ve görmelerini istiyorumdiye konuştu. Gelin Maria Yaramış da, balayı için Beytüşşebap'a geldiği için çok şaşkın olduğunu kaydederek, Eşimle evlendikten sonra eşim balayı için, 'babalarımızın doğduğu köye gideceğiz' diyince, çok şaşırdım, Tabi ki hemen de kabul etim. Buraya gelmenin gururunu yaşadım. Eşim bana en büyük hediyesi buydu. Bu nedenle kayınbabama çok teşekkür ederek, burada bizim için hazırlık yapan herkese teşekkür ediyorum dedi. Paris'ten gelen Yaramış ailesinin akrabalarından Fehmi Yaramış ise, ilk kez gördüğü köylerinin çok güzel olduğunu anlatarak, Bizler köyümüzü çok seviyoruz. 30 yıl önce buradan ayrıldım. Her zaman burayı merak ediyordum. Akrabalarımız her yıl buraya tatil için geliyorlar. Ama, biz burayı İzmir ve Antalya gibi tatil yerlerine değişmeyiz. Burası çok güzel. Bizim için önemli olan burası, bizim için tam bir cennet. Allah razı olsun devletimizden. Bizlere verdiği güven ve hizmetler sonucu bu gün buradayız. Devletimizin daha önce köye geri dönüş projesi sonucu vatandaşlarımıza tazminatları da ödendi. Bize bu ortamı, güveni ve huzur sağlayan devletimize sonsuz teşekkür ediyoruz dedi. Baba Yelda Yaramış'ın doğduğu evin yıkılmış taş duvarları üzerine çıkan gelin ve damat mutluluk görüntüleri verdi. Gelin, damat ve Yaramış ailesinin bu sevinci hem yerden hem de drone ile havadan bütün detayları ile kayıt altına alındı.

Görüntü Dükümü

------------------------

-Dron'la köy alanını havadan çekme görüntüsü

-Dron'la gelin damadı çekme görüntüsü

-Gelin Daman Babasının doğduğu ev kalıntıların havadan çekme görüntüsü

-Gelin damadın gelmesiyle köyde bulunan Hıristiyan vatandaşların karşılama görüntüleri

-Karşılamada gelin damat selamlaşma ve zılgıtlar atan bayanların görüntüsü

-Köyde misafirlere hazırlanan yöresel yemeklerin görüntüleri.

-Köyde müzik eşiliğinde halay çekme görüntüsü

-Gelin damat halay çekme görüntüsü

-Çok sayıda röportaj

-Gelin ve damatla röportaj

-Bunlarla ilgili detay ve genel görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera Emin BAL - BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), (DHA)

(Tür: Yurt)

Şırnak Fransa\'dan Gelen Gelin-damat, Şırnak Kato Dağı\'nda Balayı Yaptılar - 2
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Fransa'dan Gelen Gelin-damat, Şırnak Kato Dağı'nda Balayı Yaptılar - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement