Şırnak Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Güncel

Şırnak Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

01.06.2017 14:43

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şenoba Tugay Komutanlığından kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit olan 13 askerden Sığnak'ın, Türk bayrağına sarılı cenazesi, helallik alınması için merkez Çukruova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Daha sonra Merkez Sabancı Camisi'nde şehit Sığnak için tören düzenlendi.

Buradaki törene şehidin babası Hayati, annesi Sema, kardeşi Orhan Sığnak ve yakınları ile Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Vali Mahmut Demirtaş ve diğer ilgililer katıldı.

Cenaze namazı öncesinde şehidin babası Hayati, annesi Sema, şehidin şapkasını takan kardeşi Orhan Sığnak ve yaz aylarında düğün yapmayı planladığı öğrenilen kız arkadaşı Banu Hoşgören, tabuta sarılarak göz yaşı döktü.

Adana İl Müftüsü Hasan Çınar'ın cenaze namazı kıldırmasının ardından Bakan Çelik ve şehit babası Hayati Sığnak, tabutu topçu arabasına kadar taşıdı.

Daha sonra Adana Asri Mezarlığa götürülen şehit Sığnak'ın naaşı, buradaki şehitlikte defnedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika


Advertisement