Şırnak Üniversitesi Kampüsüne Kavuşuyor! - Son Dakika
Eğitim

Şırnak Üniversitesi Kampüsüne Kavuşuyor!

Şırnak Üniversitesi Kampüsüne Kavuşuyor!

TOKİ'nin Şırnak Üniversitesi için yapacağı kampüsün inşaatı başladı. İnşaat çalışmalarının ilk bölümünün 2014-2015 dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.

17.07.2013 03:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Şırnak Üniversitesikampüsünün inşaatına başladı. Şırnak Üniversitesi ile imzalanan protokolün ardından TOKİ, kampüs ihalesini yaparak inşaat çalışmalarına başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Firma yetkileri, kampüs inşaatının büyük bir kısmının 2014-2015 eğitim yılı için hazır olacağını belirtti.

Mehmet Emin Acar Kampüsünde ana arter ve servis yolları açıldı. Alt yapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediliyor. Bunun yanı sıra merkezi laboratuar temel kazma işlemi de hızlı bir şekilde sürdürülüyor.

Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Taş ve Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas ile birlikte başlatılan inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, "Üniversitemizin kampüsü ile ilgili olarak inşaatımızın biran önce başlatılması için ivedilikle jeoloji etüdü, imar planı, zemin etüdü çalışmalarımızı yaptık. İhale sonucunda inşaat çalışmalarımıza ivedilikle başladık. Şu hususu özellikle vurgulamak istiyorum; kampüs inşaatımızın başlatılması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile defalarca görüştüm. Şırnak halkı müsterih olsun ki biz ilimizi geliştirecek, modern bir kampüs için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kampus arazisini inceleyerek yetkililerden plan üzerinden de bilgi alan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akmaz, Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampusu'nda, Rektörlük Hizmet Binası, 3 Fakülte Binası (Mühendislik, İİBF, İlahiyat– Uygulama Camii), Şırnak Meslek Yüksekokulu, Rektörlüğe bağlı bölümler, enstitü ve araştırma merkezleri, Kültür Merkezi, Merkezi Kütüphane ve Bilgi İşlem Merkezi, Mediko - Sosyal Tesisleri, Merkezi Kafeterya, Misafirhane ve Sosyal Tesisler, 500 Kişilik Kapalı Spor Salonu, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Rektörlük Konutu/ Konukevi, 25 Konutluk Lojman, Isı merkezi, Elektrik Güç Merkezi ve Atölyelerin olacağını dile getirdi.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Şırnak Üniversitesi Kampüsüne Kavuşuyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement