Söğüt'te Kuran-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Söğüt'te Kuran-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimleri Genel Müdürlüğü'nce 6.Bölge İmam Hatip Lisesileri arası Kuran-ı Kerimi ve ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi.

09.04.2012 09:40

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimleri Genel Müdürlüğü'nce 6. Bölge İmam Hatip Lisesileri arası Kuran-ı Kerimi ve ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi.

Belediye Kültür Sarayı'nda Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliği yaptığı yarışmaya Bilecik, Bartın, Çankırı, Bolu, Karabük, Düzce, Kastamonu, Kocaeli, Söğüt, Sarıcakaya, Gerede, Ereğli, Devrek, Mamak, Hacıbayram, Hendek ve Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Liseleri katıldı.

Din Öğretimleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Muammer Kandemir, burada yaptığı konuşmada, imam hatip liselerinin 1951'den bu yana mesleğe yönelik eğitimin yanı sıra genel eğitim-öğretim faaliyetleriyle de milletin takdir ve teveccühünü kazanmış kurumlar olduğunu belirterek, yarınların din görevlisi olacak gençlerin, üstlenecekleri ulvi görevlerinin gerçek birer namzedi olacaklarını kaydetti.

Hafızlık yarışmasında Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Abdülbaki Çelik, ezan okuma yarışmasında da Zonguldak Ereğli İmam Hatip Lisesinden Anıl Acar bölge birincisi oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar ve altın, diğer yarışmacılara da altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada, Kaymakam Vural Karagül, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, İl Müftüsü Necati Tayyar Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bektaş Uçkun, İlçe Müftüsü Sedat Çakar ve okul müdürleri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Yarışmanın ardından Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından öğretmen ve öğrencilere Belediye Ertuğrulgazi Obası Sosyal Tesislerinde yemek ikram edildi.

- BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Söğüt'te Kuran-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement