SPK'dan Yeni Faaliyet İzni - Son Dakika
Ekonomi

SPK'dan Yeni Faaliyet İzni

SPK\'dan Yeni Faaliyet İzni

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan önemli Fibabanka açıklaması.

23.12.2011 12:23

SPK, Fibabanka'nın 750 milyon TL başlangıç tutarlı "Fibabanka A Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Fibabanka'nın 750 milyon TL başlangıç tutarlı "Fibabanka A.Ş. Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu"nun kuruluşuna izin verilmesini ve 75 milyar adet katılma payının kayda alınmasını kararlaştırdı.

SPK'nın haftalık bültenine göre Fibabanka A.Ş'nin Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş.'de faaliyet göstermek üzere türev araçların alım satımına aracılık yetki belgesi almak üzere Kurul'a yapmış olduğu başvuru olumlu karşılandı.

-ÖZEL DURUMLAR-

SPK, Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş.'nin, hisse senetlerinin İMKB tarafından belirlenecek pazar veya platformda işlem görmesi öncesinde sermaye piyasası mevzuatına uyum amacıyla esas sözleşmesinin 3, 4, 6, 7, 8, 10, 11, 13, ve 15'inci maddelerinin değiştirilmesi için hazırlanan tadil tasarılarına uygun görüş verilmesi talebini olumlu karşıladı.

-30 HAZİRAN 2012'YE KADAR EK SÜRE VERDİ-

Kurul'un 3 Haziran 2011 tarihli kararı çerçevesinde hisse senetleri İMKB tarafından belirlenecek pazar veya platformda İşlem görmesine karar verilen yeni Gimat İşyerleri İşletmesi A.Ş.'nin, 15 Mayıs 2011 tarihli olağan genel kurul toplantısında şirketin gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşümü için yönetim kuruluna yetki verildiği, ayrıca 4 Kasım 2007 ve 15 Mayıs 2011 tarihli genel kurul toplantılarında verilen yetkiye istinaden ECE European Prime Shopping Centre GP Fund A/B/C S.a.r.l'den şirket hisselerinin satın alınmasına yönelik olarak şartlı teklif gelmiş olduğu ve bu teklife ilişkin görüşmelerin devam ettiği gerekçesiyle 30 Haziran 2012 tarihine kadar ek süre verilmesine de karar verdi.

SPK, Gözlük Sanayi'nin, İMKB Gelişen İşletmeler Piyasası'nda sermaye artırımı yoluyla halka arz yapmayı planladığı ve 31 Aralık 2011 tarihli mali tabloları ile halka arz için çalışmalara başladığı, Saray Halı'nın, halka arz için ön hazırlık sürecinde bulunduğu ve İMKB tarafından belirlenecek olan söz konusu platform yerine İMKB İkinci Ulusal Pazarda İşlem görmenin ve fiili halka arzın tercih edildiğini dikkate alarak, anılan bu şirketlere 30 Haziran 2012 tarihine kadar ek süre tanıdı.

-SARDES PORTFÖY YÖNETİMİ'NİN, SÖZLEŞME TADİLİ TALEBİNİ OLUMLU KARŞILADI-

Kurul ayrıca, Sardes Portföy Yönetimi A.Ş.'nin 240 bin TL'si nakit, 260 bin TL'sinin ise 3 yıl içerisinde nakit ödenmesi şartıyla, sermayesinin 500 bin TL'den 1 milyon TL'ye artırılması amacıyla esas sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 9. maddesinin tadili talebinin olumlu karşılanmasını karara bağladı.

-MEKSA YATIRIM MENKUL DEĞERLERİN ORTAKLIK LYAPISI-

SPK, Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin bildirime tabi pay devri başvurusundan bilgi edinildiğine dikkat çekerek, aracı kurumun ortaklık yapısına bülteninde yer verdi. Buna göre pay devri öncesi pay oranı yüzde 89.51 olan Meksa Holding A.Ş.'nin pay devri sonrası pay oranında değişiklik yaşanmadı. Mehmet Emin Sazak'ın yüzde 7.59 oranındaki payı devir sonrası yüzde 7.78'e yükselirken, Arnt Güven Sazak'ın, Ayşe Öztan'ın ve Tülin Vatan'ın yüzde 0.57'şer hissesi yüzde 0.76'ya çıktı. Küçük hisse sahibi Ömür Ferhatoğlu, Yurdal Sert, Kaan Ferhatoğlu, İsmail Öncel, Saffet Avdan, Vesile Şarlığıoğlu'nun sahip olduğu paylarda değişiklik olmadı. Turid Sazak'ın ise daha önce 0.76 düzeyindeki hissesi, pay devri sonrasında sıfırlandı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi SPK'dan Yeni Faaliyet İzni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement