Sri Lanka'daki İngiliz Milletler Topluluğu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Sri Lanka'daki İngiliz Milletler Topluluğu Toplantısı

Sri Lanka\'daki İngiliz Milletler Topluluğu Toplantısı

Sri Lanka'nın insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek toplantıyı boykot eden Kanada başbakanına Hindistan başbakanı da katıldı

10.11.2013 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sri Lanka'da düzenlenecek İngiliz Milletler Topluluğu Devlet Başkanları toplantısını, bu ülkedeki insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek boykot eden Kanada'ya Hindistan'ın da katıldığı bildirildi.

Konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmasa da adının gizli tutulmasını isteyen Hintli bir yetkili, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'in 15-17 Kasım'da Kolombo'da yapılması planlanan toplantıya katılmama kararı aldığını, toplantıda Hindistan'ı Dışişleri Bakanı Salman Khurshid'in temsil edeceğini söyledi.

Kanada Başbakanı Stephen Harper'ın resmi internet sitesinden geçen ay yapılan açıklamada, Sri Lanka'daki siyasi liderler ve gazetecilerin sindirilmesi ve hapsedilmesi, kişilerin ortadan kaybolmaları ve öldürülmeleri iddiaları ile azınlıklara baskı yapıldığına ilişkin bilgilerden duyulan kaygı dile getirilmişti.

Kanada ve Hindistan'ın tepkisinin, Sri Lanka'daki Tamillerin taleplerinin ve haklarının yeterince dikkate alınmadığına ilişkin iddiaları gündeme taşıması bekleniyor.

Güneyinde 60 milyon Tamili barındıran Hindistan, Sri Lanka'daki etnik Tamillerin durumuyla özellikle ilgileniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sri Lanka'daki İngiliz Milletler Topluluğu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement