Sultangazili Kursiyerler "Yıl Sonu Sergisi" ile Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Sultangazili Kursiyerler "Yıl Sonu Sergisi" ile Büyüledi

Sultangazili Kursiyerler "Yıl Sonu Sergisi" ile Büyüledi

Sultangazi Belediyesi meslek edindirme kurslarında eğitim gören öğrencilerinin oluşturduğu “Yıl Sonu sergisi” büyük beğeni topladı.

05.06.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi Belediyesi meslek edindirme kurslarında eğitim gören öğrencilerinin oluşturduğu "Yıl Sonu sergisi" büyük beğeni topladı.

Sultangazi Belediyesi ile İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğinde düzenlenen meslek edindirme kurslarından eğitim alan kursiyerlerin eserlerinden oluşan "Yıl Sonu Sergisi" törenle açıldı. Belediye Hizmet Binası'nda düzenlenen açılış törenine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, kursiyerler, eğitimciler ile vatandaşlar katıldı.

Halk oyunları gösterileriyle başlayan açılış töreninde konuşan Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, kursiyerleri çalışmalarından dolayı tebrik etti. Kaymakam Uslanmaz, "El emeği ürünleri kimse ben yapamam dememeli. İstekle, arzuyla ve eğitimle dünyada yapılamayacak hiçbir şey yoktur" dedi.

Programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, "Halk Eğitim Merkezi olarak 71 farklı kurs açtık. Bu kurslardan 7 bin 927 kursiyer yararlandı. Sultangazi Belediyesi de bilgi evleri, kültür merkezleri ve mahalle hizmet tesislerinde kurslarımızın verilmesini sağlıyor. Tüm kamu kurumlarına bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger de konuşmasında kültürel faaliyetlere öncelik verdiklerini belirtti.50. Yıl Kültür Merkezi'nin birçok kültürel etkinliklere ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Dülger, şu ifadeleri kullandı:

"Halkımızın kültürel faaliyetlere ihtiyaçları olduğundan ilk eserimiz 50. Yıl Kültür Merkezi oldu. Büyükşehir Belediyemiz de Esentepe Mahallesi'nde Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'ni açtı. Yunus Emre Mahallesi'nde de üçüncü kültür merkezini açacağız."

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri çalışmaları inceledi. Kursiyerlerin sene boyunca emek verdiği el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergide; mefruşat, nakış, modelistlik, hazır giyim, yağlı boya tablo gibi ürünler sergilendi. Kuaförlük eğitimi alan kursiyerlerin saç tasarımlarının da yer aldığı sergi izleyenlerin beğenisini topladı.

Kursiyerlerin eserlerinin satışa da sunulacağı sergi, bir hafta süresince ziyaretçilere açık olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sultangazili Kursiyerler 'Yıl Sonu Sergisi' ile Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement