Taraklı'da Kutlu Doğum Haftası Programı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Taraklı'da Kutlu Doğum Haftası Programı Yapıldı

Taraklı\'da Kutlu Doğum Haftası Programı Yapıldı

Taraklı'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Din ve Samimiyet konulu bir konferans düzenledi.

21.04.2014 10:06  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taraklı Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Din ve Samimiyet" konulu bir konferans düzenledi.

Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof Dr Ali Erbaş katıldı.

Kur'an tilaveti ile başlayan konferans kısa bir slayt gösterisi ve ilahilerin okunması ile devam etti.
Prof Dr Erbaş, konuşmasında dinin samimiyet ve ihlas olduğu vurgulayarak, ihlasın samimiyet ve dürüstlükle kazanılacağına dikkat çekti.

Erbaş bu dürüstlük ve samimiyetin hadis-i şerife dayanarak Allah ile, Peygamberle, ümmetin önderleriyle ve halk kitleleriyle olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Samimiyet menfaatler ortaya çıktığında belli olur. İbadetlerimizde bile cennet düşüncesi veya cehennem korkusu olmamalı, yani ibadetlerimize menfaat bulaşmamalıdır. Gösteriş gibi gayelerle yapılan ibadetler boşa gider. İhlas kalbin net olmasıdır. Bu bakımdan Müslüman'ın kalbi de konuşması da net olmalıdır. Her yana çekilebilecek konuşmalar Müslüman'a yakışmaz. Biz kendimizi ve çevremizi kandırsak bile Allah'ı kandıramayız." dedi

Kutlu Doğum Haftası programına Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman,İlçe Müftüsü Fahrettin Kaya,İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Çakmak ,daire müdürleri,muhtarlar ve vatandaşlar katıldı
İlçe Müftüsü Fahrettin Kaya Kutlu Doğum progrmına katılan herkese teşekkür etti.
Program sonrasında ilçe merkezi ve mahallelerden gelen vatandaşlara ekmek arası döner ve tatlı ikram edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Taraklı'da Kutlu Doğum Haftası Programı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement