Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Korkutan Yangın - Son Dakika
Güncel

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Korkutan Yangın

Tarihi Gelibolu Yarımadası\'nda Korkutan Yangın

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı sınırları içindeki bir tarım arazisinde bulunan saman balyalarının henüz belirlenemeyen bir nedenle tutuşması sonucu çıkan yangın korkuttu.

18.10.2014 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı sınırları içindeki bir tarım arazisinde bulunan saman balyalarının henüz belirlenemeyen bir nedenle tutuşması sonucu çıkan yangın korkuttu. Tarım arazisinden İngiliz Mezarlığı ile yakınında ormanlığın bulunduğu şehitliklerine yönelen yangın; orman ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü.

Gelibolu Yarımadası'ndaki Eceabat İlçesi'nin Alçıtepe ve Seddülbahir köyleri arasındaki tarım arazinde, bugün 14.30 sıralarında, yangın çıktı. Saman balyalarının henüz belirlenemeyen bir sebeple tutuşmasından çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle İngiliz Redoubt Mezarlığı ile yakınında şehitliklerin bulunduğu ormanlık alana doğru ilerlemeye başladı. İhbar üzerine Eceabat Orman İşletme Şefliğine ait beş arazöz, üç su ikmal aracı, iki ilk müdahale aracı ve Eceabat Belediyesi'ne ait bir itfaiye aracı karadan, bir helikopter de havadan müdahaleye başladı. Yaklaşık 30 dakika süren çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında 500 metrekarelik tarım arazisi ve bu arazinin içindeki zeytin ağaçları zarar gördü. Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığı bağlı ekipler yangının çıkış sebebinin araştırıldığını, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Korkutan Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement