Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediye Meclisi'nin temmuz ayı olağanüstü toplantısı yapıldı.

20.07.2017 15:58

Çorlu Belediye Meclisi'nin temmuz ayı olağanüstü toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediye Başkan Vekili Osman Öztürk başkanlığında, gerçekleştirilen olağanüstü oturumda, Pazartesi Pazarı'nın geçici yer değişikliği konusu görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, pazarın kurulduğu Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde TREDAŞ tarafından havai elektrik hatlarını yer altına alma ve telekomünikasyon şirketlerinin telefon ve fiber internet hatlarını yenileme çalışmaları talepleri ile Çorlu Belediyesi'nin kaldırım ve asfalt çalışma planlaması sebebiyle söz konusu caddedeki semt pazarının, Çobançeşme Mahallesi Güldalı Sokak ile Cumhuriyet Parkı otopark alanında kurulması görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı sonunda, Öztürk ve meclis üyeleri bir süre daha sohbet etti.

Çorlu İsmi Ulusal Tipografik Logo Yarışması

Çorlu İsmi Ulusal Tipografik Logo Yarışmasını kazanan tasarımlar belli oldu.

Çorlu Belediyesince şehrin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada, jüri üyeleri katılımcılardan gelen yüzlerce tasarım arasından şartnamaye uygun tasarımları değerlendirmeye aldı. Değerlendirme sonucunda 5 eser ödül almaya hak kazandı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, Çorlu Belediye Meclis üyeleri Hülya Perin ve Cihan Kaygusuzoğlu ile Çorlu Belediyesi grafikeri Tuğba Özak'tan oluşan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, birincilik ödülü LSNTMH rumuzlu eser ile Ahmet Ünsal'ın olurken, ikincilik ödülü TRN321 rumuzlu eser ile Turan Özkurt'un oldu.

Üçüncülük ödülünü ise Nurettin Selçuk Bağcı'nın aldığı yarışmada, mansiyon ödülü Ayşe Girgin Barsbay'ın oldu.

Yarışmada diğer mansiyon ödülünü ise Fehmi Soner Mazlum aldı.

Birinci olan tasarıma 3 bin lira para ödülü verilen yarışmada, ikinci olan tasarıma 2 bin, üçüncü tasarıma bin ve mansiyon ödülü sahiplerine de 750'şer lira para ödülü verildi.

Başkan Yüksel sünnet olan çocukları ziyaret etti

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen toplu sünnet şöleni etkinliğinde sünnet olacak 205 çocuğun sünnet işlemleri başladı.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 205 çocuğun yararlanacağı sünnet organizasyonu kapsamında cerrahi müdahaleleri yapılan çocukları hastanede ziyaret ettiklerini söyledi.

Bu organizasyonu her yıl geleneksel olarak yaptıklarını dile getiren Yüksel, maddi durumu yeterli olmayan ailelerin bu fırsattan yararlandıklarını kaydetti.

Yüksel, toplu sünnet organizasyonunun faydalı bir çalışma olduğuna inandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sünnetin toplumumuzda gerek dini gerekse geleneksel açıdan çok önemli bir yeri var. Sünnet erkek evlatlarımız için olmazsa olmazlarımızdan biridir. Erkekliğe ilk adımı atacak çocuklarımızın tüm sünnet kıyafetleri Ergene Belediyesi tarafından karşılanmaktadır. Uzman ekipler tarafından sağlıklı bir ortamda sünnet olan çocukların masrafları belediyemiz tarafından karşılanmaktadır."

Yüksel, sünnet olan çocuklara hediyeler de takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement