Telsizle Haberleşen Hırsızlık Zanlıları Jandarmadan Kaçamadı - Son Dakika
3. Sayfa

Telsizle Haberleşen Hırsızlık Zanlıları Jandarmadan Kaçamadı

Çorum, Amasya ve Yozgat'ta köylerdeki bakkallardan hırsızlık yaptıkları ve yakalanmamak için telefon yerine telsizle haberleştikleri iddiasıyla jandarma ekiplerince gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

16.02.2016 17:15

Çorum, Amasya ve Yozgat'ta köylerdeki bakkallardan hırsızlık yaptıkları ve yakalanmamak için telefon yerine telsizle haberleştikleri iddiasıyla jandarma ekiplerince gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, son dönemlerde köy bakkallarında meydana gelen hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışma başlatan Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptığı incelemede hırsızlıkların gece saatlerinde gerçekleştirildiğini ve kapıların aynı yöntemle açıldığını belirledi.

Son olarak Kargı ilçesine bağlı Hacıhamza köyündeki bir bakkaldan çok sayıda sigara ve çeşitli malzemeler çalındığı ihbarını alan jandarma, yaptığı araştırmada şüphelilerin, hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan Sinan Ç, Kenan Ç. ve Ercan Y. olduğunu belirledi. Şüphelilerin daha önce Çorum, Yozgat ve Amasya'da da çok sayıda hırsızlık suçuna karıştığı ve Ankara'da ikamet ettiklerini tespit eden ekipler, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile ortak operasyon düzenledi.

Saklandıkları evde yakalanan 3 şüphelinin ikametlerinde ve araçlarda yapılan aramalarda hırsızlık yaparken kullandıkları sahte plakalar, kar maskesi, eldiven, balyoz, levye, demir kesme makası telsiz, ruhsatsız tabanca, otomatik av tüfeğinin yanı sıra bakkallardan çalındığı tespit edilen yaklaşık 4 bin paket sigara, sucuk, zeytinyağı, bisküvi, deterjan gibi çok miktarda gıda, temizlik ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Ankara'da yaşayan şüphelilerin genellikle Çorum, Amasya, Yozgat gibi illerde hırsızlık yaptıkları ayrıca olası bir teknik takibe karşı telefon yerine telsizle haberleşmeyi tercih ettikleri ileri sürüldü. Zanlıların ayrıca güvenlik kamerası bulunan iş yerlerinde de önce kamerayı kırarak görüntü vermemeye çalıştıkları belirlendi.

Gözaltına alındıktan sonra Çorum'a getirilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA

Son Dakika 3. Sayfa Telsizle Haberleşen Hırsızlık Zanlıları Jandarmadan Kaçamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement