Tisk'in Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Tisk'in Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) geleneksel Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Ödülleri sahiplerini buldu.

30.03.2018 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) geleneksel Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Ödülleri sahiplerini buldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun katılımlarıyla düzenlenen ödül töreninde dereceye giren 10 şirkete ödülleri verildi. Büyük ödül, Koç Holding'in "Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum Projesi"nin oldu.

Bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Töreni'nin açılışında konuşan TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, şirketlerin KSS çalışmalarının gönüllülük esasına dayandığını ve bu esasın korunması gerektiğini belirtti.

Şirketlerin yasal yükümlülüklerinin ötesinde, tamamen toplum yararını ön planda tutarak, kendi imkan ve ölçülerinde KSS konusunda faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Önen, büyük ölçekli şirketlerle birlikte KOBİ ve mikro ölçekli işletmelerin de KSS alanında gayret göstermeye teşvik edilmelerinin önemini anlattı.

Önen, şunları kaydetti:

"Konfederasyonumuz işletmelerin sesi olmak anlayışı ve işveren kesimini temsil eden sosyal taraf bilinci ve sorumluluğuyla 56 yıl, ülkemizin ekonomik ve sosyal alanda kalkınmasına destek olmakta, çalışma mevzuatı alanındaki tecrübesi ve bilgi birikimiyle iş dünyasına rehberlik etmektedir. TİSK işverenleri endüstrileri ilişkileri alanında yurt içinde 50'yi aşkın platformda, yurt dışında Uluslararası Çalışma Teşkilatı'ndan Uluslararası İşveren Teşkilatı ve Avrupa İş Dünyası Konfedarasyonu'na kadar uluslararası platformda temsil edilmekteyiz. Ekonominin değişik sektörlerinde faaliyet gösteren 20 üye işveren sendikasının gücüyle ülkemize ve işverenlerimize toplumumuza güç katmakta ve daha iyi hizmet vermeye gayret etmekteyiz. Bu gayretlerin en önemli parçalarından biri de, kurumsal, sosyal sorumluluk çalışma gündemimizde öncelikli sıralarda yer almaktadır. TİSK olarak bu ödül ile üyelerimiz içinde kurumsal sosyal sorumluluk bilincinin artırılmasını, şirketlerin bu konuda çalışma yapmasını özendirmeye çalışıyoruz."

TİSK 2017 KSS Ödülleri

Konuşmaların ardından şirketlere ödülleri verildi. Büyük Ödül, Koç Holding'in "Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum", projesine layık görüldü.

Ödülü Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu'nun elinden aldı.

Yenilikçilik Ödülü'nü Mercedes-Benz Türk "50. Yılda 50 Startup" projesiyle, Etkililik Ödülü'nü Dow Türkiye "Öğretmenin Kimyası" projesiyle, Kapsayıcılık Ödülü'nü Türk Traktör "Filizlerin Mucizesi" projesiyle, İyi Uygulama Ödülünü Ford Otosan "Umuda Yolculuk" projesiyle, Sürdürülebilirlik Ödülü'nü ise L'oreal Türkiye "Bilim Kadınları İçin" projesiyle almaya hak kazandı.

Yarışmada GAN TÜRKİYE Özel Ödülü'ne Türk Traktör "Tarım Makineleri Laboratuvarı" projesi layık görülürken, Jüri Özel Ödülü Dentaş'ın "Özel Eğitim Uygulama Merkezi" projesine verildi.

KOBİ kategorisinde Büyük Ödülü JP Gıda "İyilik Atölyesi" projesini aldı. KOBİ kategorisindeki JP Gıda Danışmanlık şirketi, toplumda sayıları tam olarak bilinmeyen dezavantajlı bireylerin yaşama katılmasını, üretmesini, toplumun tüm kesimleri ile ilişki ve iletişim kurmalarını sağlayacak bir proje olarak tasarlanan "İyilik Atölyesi" projesi ile bu kategoride Büyük Ödül almaya hak kazandı. Ödülü JP Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Demir, projede yer alan down sendromlu çocuklarla beraber, bakan Sarıeroğlu'nun elinden aldı. Etkililik Ödülünü ise Asis Otomasyon ve Akaryakıt Sistemleri "Monticola" projesi kazandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tisk'in Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement