TMMOB'dan İzmir'deki Heyelan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TMMOB'dan İzmir'deki Heyelan Açıklaması

Kadifekale'de meydana gelen ve korkuya neden olan heyelana ilişkin, "Yakın zamanda İzmir kentinin pek çok bölgesi benzer felaketle karşı karşıya kalabilir" denildi.

03.03.2012 16:56

Türkiye Şehir Planlayıcıları Odası (TMMOB) İzmir Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada

Kadifekale'de meydana gelen ve korkuya neden olan heyelana ilişkin, "Yakın zamanda İzmir kentinin pek çok bölgesi benzer felaketle karşı karşıya kalabilir" denildi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yıldırım, Kadifekale Altay Mahallesi'nde birkaç gün önce meydana gelen heyelanla Hacı Ali Efendi Caddesi, Topaltı İlköğretim Okulu ve evlerinin bulunduğu alanda önemli boyutlarda bir toprak kaymasının yaşanmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bölgedeki yükü azaltmak için toprak taşımasına rağmen bölgede toprak kayması yaşandığını belirten Yıldırım, "Daha öncede bu bölgede Konak ve Büyük Şehir Belediyesinin çalışmalar

kapsamında, bölge boşalttırarak yeni yerleşim yerlerine taşınması sağlanmıştır. 40 yıldır yaşanılanlara bakılırsa ders çıkartılmamıştır. Görüldüğü üzere çalışmalar yetersiz olmuş ve aynı bölgede yine heyelan olmuştur" dedi.

TMMOB İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yıldırım, Kadife Kale bölgesinde yaşanan heyelanların sadece ağaçlandırma yapılarak önünün kesilemeyeceğini anlatarak, "Bölgenin, beklenmedik yoğunlukta yağış olarak tanımlanması mümkün değildir. Yakın zamanda İzmir kentinin pek çok bölgesi benzer felaketle karşı karşıya kalabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İzmir'in bütününe imar planı esas alınarak, jeoteknik etüdleri bir an önce yaptırmalı ve imar planları ise tekrar revize edilmelidir"

ifadelerine yer verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TMMOB'dan İzmir'deki Heyelan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement