Tolga Zengin: Mehmetçiğe Yapılanlar Teröristlere Yapılmıyor - Son Dakika
Güncel

Tolga Zengin: Mehmetçiğe Yapılanlar Teröristlere Yapılmıyor

Tolga Zengin: Mehmetçiğe Yapılanlar Teröristlere Yapılmıyor

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, "Emir kulu olan Mehmetçiğe yapılanlar, teröristlere yapılmıyor! Sakın bir daha haksız yere mehmetçiğe dokunmayın." dedi.

17.07.2016 12:25  Güncelleme: 14:35

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup bir grup askerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yöneten sivil hükümeti silah zoruyla görevden almak amacıyla yürürlüğe koyduğu girişime futbol dünyasından büyük tepki geldi.

Türkiye çapında yaşanan olayların ardından üç büyük kulüp başta olmak üzere bir çok kulüp ve futbolcu paylaşımlar yaparak Türkiye'ye destek verdi, işte bazıları:

Beşiktaş: "Yaşasın demokrasi, darbeye hayır"

Fenerbahçe: "Demokrasimizin her zaman yanındayız, darbeye hayır"

Galatasaray: "Demokrasinin yanındayız #Darbeyehayır"

Ertuğrul Taşkıran: " Bir ablamın eşi polis bir ablamın eşi asker. Ne askerimden vazgeçerim ne de polisimden"

Sow: Allah Türk milletini korusun

Melo: Türk halkı bu olanları hiç hak etmiyor, en kısa zamanda her şeyin normale dönmesin bekliyorum, dualarım sizinle

Necati Ateş: Bu vatanı bölmeye, yıkmaya kimsenin gücü yetmez

Arif Erdem: Allah vatanımıza, devletimize, milletimize zeval vermesin, kardeşliğimizi bozmasın

Mevlüt Erdinç. Türkiyem, gerçek Türk arkandadır

Bilal Kısa: Bu elleri ayıramayacak, bu vatanı bölemeyeceksiniz

Tolga Zengin: "Emir kulu olan ; Mehmetçiğe yapılanlar, teröristlere yapılmıyor ! "DEMOKRASİ" #askerimedokunma." "SAKIN BİR DAHA HAKSIZ YERE MEHMETÇİĞE DOKUNMAYIN !!!! #MilletçeMeydanlardayız." "Ben askerimi koruyorum diye niye darbeci oluyorum sen suçsuz askeri katledince kahraman mı oldun? #askerinesahipçık."

GALATASARAY, İSVİÇRE KAMPI'NDAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI YOLLADI

Yaşanan darbe girişimi sonrası, sarı-kırmızılılı ekip kamp yaptığı Gwatt'ta Türk bayrağıyla poz verdi. Fotoğraf karesinde Bern Büyükelçilik Müsteşarı Umut Lütfi Öztürk de yer aldı. Tüm vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısı yapan sarı-kırmızılı oyuncu, teknik ekip ve idareciler yaşanan can kayıpları nedeniyle çok üzgün olduklarını da belirttiler.

GALATASARAYLI MUSLERA DARBE ANLARINI ANLATTI

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera darbeden 15 dakika önce havalimanında bulunduğunu belirterek "Askerler havaalanını kapattı, çok şaşırdım. Eve geldim ama herkes beni arıyor, neler olduğunu anlatmak çok zor ama insanlar sokağa çıkmış durumda... Havaalanında askeri araçlar da gördüm, birçok insan da oraya gitti. Neler olup bittiğini gerçekten anlayamıyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan sarı-kırmızılı futbolcu Muslera, yaşanan olaylar sonrasında İsviçre'ye gitmeme ve çalışmalarına İstanbul'da devam etme kararı aldı.

FENERBAHÇE MAÇI İPTAL EDİLDİ

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında dün saat 21.45'te Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Olympique Lyon ile hazırlık maçına çıkacak olan Fenerbahçe'nin maçı iptal edildi.

JOSEF DE SOUZA ŞOKTA: "SAVAŞ İKLİMİ VAR"

Askeri darbe girişiminden etkilenen isimlerden biri de Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Josef de Souza oldu.

Olayları İstanbul'daki evinden takip ettiğini belirten ve Brezilya Gazetesi Globo'ya açıklamalar veren Josef de Souza, "Şu ana kadar bi helikopter sesi duyuyorum, şiddetli ses duyuyorum, olayları televizyondan izliyorum; sokakta inanılmaz bir gerginlik var, bu bir çılgınlık, savaş iklimi var. Neler olduğuna dair hiçbir şey bilmiyoruz, evimdeyim. Bir Kulubümüz talimat verdi, evlerimizden çıkmıyoruz" dedi.

BEŞİKTAŞLI RHODOLFO: "HERKES MARKETLERE GİRİYOR, YİYECEK VE SU ALIYOR"

Beşiktaşlı futbolcu Luis Rhodolfo ise yaptığı paylaşımda; "Şu anda İstanbul'dayım. Herkes sokaklara çıkıyor. Marketlere gidiyor. Yiyecek ve su alıyorlar. Bana bankaya gidip, paramı çekmemi söylediler. En iyisi kapalı kapılar arkasında olmak. Şu anda Cumartesi sabahı burada. Sanırım daha fazla detaya sabah ulaşırız" şeklindeki sözlerini paylaştı.

ADANASPOR'DAN 'DARBE GİRİŞİMİ' KINAMASI

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Adanaspor, resmi internet sitesi üzerinden askeri darbe girişimini kınadı.

Kulüp başkanı Bayram Akgül adına yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Demokratik seçimle ve halkın iradesiyle göreve gelmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetine FETÖ Terör Örgütü uzantıları tarafından yapılmak istenen darbe girişimini Adanaspor Kulübü olarak şiddetle kınıyoruz. Halkımız tarafından seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetini sonuna kadar destekliyoruz."

BARCELONA'DAN "DARBE" AÇIKLAMASI

Samuel Eto'o Vakfı'nın kuruluşunun 10'uncu yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler iptal edildi. Barcelona oyuncuları hakkında bilgi vererek; "Eto'o'nun maçına gidecek Messi ile Iniesta İspanya'da; Arda, Puyol, Deco ve Abidal ise tehlikeden uzak ve bizimle iletişim halinde" açıklamasını yaptı.

KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANI GÜMÜŞDAĞ: "FUTBOL AİLESİ BU DEMOKRASİ SINAVINDAN ALNININ AKIYLA ÇIKACAKTIR"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ internet üzerinden yaptığı açıklamada darbe girişimine sert tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Türk futbol ailesine; Bugün demokrasiye sahip çıkma günü. Kulüpler Birliği olarak biz de demokrasiye, hür iradeye, halk desteğine kayıtsız şartsız evet diyoruz. Kulüpler Birliği'ni oluşturan 18 kulübün yönetimine, futbolcusuna, taraftarına, demokrasiye vermiş oldukları detsek için şükranlarımızı sunarız. Futbol ailesi bu demokrasi sınavından alnının akıyla çıkacaktır."

Öte yandan Kulüpler Birliği, hazırlık maçlarında tüm Türk takımların maçlara bayraklarla çıkılmasının hazırlığını yapıyor.

Yaşanan darbe girişimi sonrasında tüm hazırlık maçlarında bütün futbolcuların ellerinde Türk Bayrağı ile çıkması için hazırlık yapılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tolga Zengin: Mehmetçiğe Yapılanlar Teröristlere Yapılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • EDİRNEDEN KARSA: O GECE ÇIKTINMI DIŞARI YOKSA FARE GİBİ SAKLANDINMI BUGÜN SAKLANDIĞIN DELİKTEN ÇIKIP ATIP TUTMA ÖYLE KANDIRILAN ERLER ZATEN BERAAT EDECEKTİR REKLAMLIM SIRASI VE YERİ DEĞİL 57 8 Yanıtla
  • alper: sen isini yap kaleni koru biz vatani koruruz rahatina bak 24 9 Yanıtla
  • DİRİLİŞ: O ASKERLERİN YAPTIGIN TERÖRİSTLER BİLE YAPMADI SENIN ÜZERİN ATES EDEN OLDUMU SENIN ÜZERİNE TANK SÜREN OLDUMU VATAN HAYINİ 7 17 Yanıtla
  • Vah yurdum vah: Bir suru insan sehit oldu hastaneler yarali dolu millet kutlama yapiyor neyin kafasi lan bu herkes bonzaiye filanmi basladi doguda hergun 10 sehit vardi bigun sela okunmadi camilerde simdi ne degisti f16lar deli gibi ucuyordu tepemizde tayyip dalamandan nasil geldi ucakla buraya indirilmeden bi izahini yaparmisiniz buda her hukumetin oynadigi taktiksel bi tiyatrodan ibaret arkasi temizlik vr tekcilik hitlerin yaptigi gibi 14 8 Yanıtla
  • Vatanda: Askerin kafası falan kesilmedi yalan haber olduğu ortaya çıktı. Gezi olayları ile aynı senaryoyu yazıyor bazılar ! Bu millet size dersinizi verdmedimi daha ? 18 3 Yanıtla
  • ÇARŞI: Helal Tolga çArsı senin her zaman arkandadır 11 8 Yanıtla
    Turhan: Boggg torbaları tolga ve çarşı elemanı.ne anlarki bu işten 2 6
  • ..,: askerin üzerindeki üniforma Türkiye Cumhuriyetini temsil eder. bu üniformaya kalkan eller de er geç kırılır. darbe ne kadar yobazlık ise, getirisi şiddet de bir o kadar kalleşliktir.. sonra kimse din demesin, peygamber ocağını bilmeyen de olsa olsa ateist dir. 12 3 Yanıtla
  • Karslı: Arkadaşlar askerde emir komuta var emire uymasan vatan haini ilan edilirsin askerin suçu yok bunu kafanıza sokun 3 10 Yanıtla
    beynelminel: karsli sen askerlik yapmadin sanirim emir komuta zinciri maasli subay astsubaylari bağlaryani erat emre itaatsilik yaparsa disiplin sucu isler disipline alinir yani diskoya o kaldigi günler askerlkten sayilmaz subay ast subay ise emre itaatsizlikten askeri disiplin sura mahkemeleri karara bağlar misal bir ust altindakine kendinin belirleyeceği bir ceza kesemez tabiri caizze soyle yazayim erat olsaydı pantolonu indir der uyarsa uyar uymazsa cezasi bellli anlatabildimmi 2 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement