Toros Tarım "Gönen Yenilenebilir Enerji"Nin Yüzde 70'ini Alıyor - Son Dakika
Ekonomi

Toros Tarım "Gönen Yenilenebilir Enerji"Nin Yüzde 70'ini Alıyor

Gübre üreticisi Toros Tarım, organik gübre üreticisi Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin yüzde 70'ini satın alıyor.

14.05.2019 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gübre üreticisi Toros Tarım, organik gübre üreticisi Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin yüzde 70'ini satın alıyor.

Toros Tarım'dan yapılan açıklamada şirketin, "değişen tarım politikalarına bağlı olarak pazar potansiyelinde artış beklenen organik ve organomineral gübre pazarlarında da önemli bir oyuncu olma hedefiyle" biyogaz ve organik gübre üreticisi Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin yüzde 70'ini satın alacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, biyogaz ve gübre entegrasyonuyla yenilenebilir enerji ve organik gübre üreten Gönen Entegre Tesisleri, 2016 yılında merkezi İngiltere'de bulunan ADBA (Anaerobic Digestion & Bioresources Association) tarafından alanında dünyanın en iyisi seçilmişti.

Devam eden ek yatırımların kısa sürede tamamlanmasıyla, tesiste organomineral gübre üretimine de başlanacağı belirtilen açıklamada, "Böylece Toros Tarım, iki yıl önce girdiği organomineral pazarındaki kapasitesini büyütürken, ürün portföyüne organik gübreyi de ekleyerek çiftçilerin değişen ihtiyaçlarına cevap verecek" denildi.

Toros Tarım'ın, Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin yüzde 70'ini satın almasına yönelik sözleşme, Toros Tarım'ın Tekfen Tower'daki merkezinde Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin; Tekfen Holding Tarımsal Sanayi Grubu Başkan Yardımcısı ve Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Göral; Altaca Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alper Önoğlu ve Altaca Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Taner Önoğlu'nun katılımıyla imzalandı. Hisse devri, EPDK onayı sonrası gerçekleşecek. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Toros Tarım 'Gönen Yenilenebilir Enerji'Nin Yüzde 70'ini Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement