Trabzon'da Lise Tanıtım Günleri - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Lise Tanıtım Günleri

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, liseye yolculuk projesi kapsamında, lise tanıtım günleri etkinliği düzenlendi.

03.05.2017 16:15

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, liseye yolculuk projesi kapsamında, lise tanıtım günleri etkinliği düzenlendi.

Liseye girme hazırlığı içinde olan öğrencilerin, tercih edecekleri liseleri tanımalarına ve geleceklerinde yaşamlarını biçimlendirecek mesleğin kararını vermelerine, bilinçli ve etkin bir şekilde ön hazırlık yapmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen stantlarda, okullar tanıtımlarını yapıyor.

Orta öğretim kurumlarına geçişte belirleyici rol oynayan Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına hazırlık sürecinde, temel eğitim 6, 7 ve 8. sınıf düzeyinde bulunan öğrencilere sistemli bir hazırlık süreci oluşturarak öğrencilerin akademik başarı düzeylerini artırıp ilgi ve becerileri doğrultusunda, doğru yönlendirme çalışmalarıyla orta öğretime geçişlerini sağlamak amacıyla kurulan stantlarda 8. sınıfta eğitim gören öğrencilerle velilere tanıtım yapılarak, liselerle ilgili bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

Vali Yardımcısı Nusret Şahin, projenin ülke için önder ve örnek bir proje olduğunu belirterek, Trabzon'daki eğitim ve öğretimin kalitesine önemli ölçüde etki edeceğine vurgu yaptı.

Trabzon genelinde liselerin tanıtım faaliyetleri kapsamında 7 ilçeden toplam 31 lise katılırken, programa Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Trabzon'da 47 ortaokul bünyesindeki toplam 4 bin 363 öğrenci ile velinin proje kapsamında bilgilendirilmesi beklenirken, etkinliğin 2 gün süreceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Lise Tanıtım Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement