Trabzonspor 66. Mali Genel Kurulu Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Trabzonspor 66. Mali Genel Kurulu Sona Erdi

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, CAS'tan sonra şike süreciyle ilgili olarak olumlu sonuç alacaklarına inandıklarını belirterek, "Kulüp başkanlığı yapmasam da bıraksam da o yoldan dönmeyeceğim."

08.12.2012 15:47

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, CAS'tan sonra şike süreciyle ilgili olarak olumlu sonuç alacaklarına inandıklarını belirterek, "Kulüp başkanlığı yapmasam da bıraksam da o yoldan dönmeyeceğim. Kupayı müzeye hep birlikte koyacağız" dedi.

Trabzonspor 'un 66. Genel Kurulu Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurula, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar ile birlikte yönetim kurulu ile birlikte Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, Trabzonspor eski başkanlarından Salih Erdem, Ahmet Celal Ataman ile birlikte genel kurul üyeleri katıldı.

Genel Kurul üyelerinin yapmış olduğu eleştirilerin ve konuşmaların ardından kulüp adına ilk söz alan Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener oldu. Yener, "Önümüzdeki yıl yapılacak Trabzonspor yönetim kurulu seçimleri bu genel kurulun önüne geçti, Muhtemel başkan adayları maalesef ve maalesef sayın Sadri Şener'i eleştirme yarışına girdiler" diye konuştu.

2008 yılı Şubat ayında göreve geldiklerini hatırlatan Yener "O zaman Trabzonspor'un 22 puanı vardı ikinci yarının 6. haftasıydı ve 13. sıradaydı. Trabzonspor kulübü o yıl ligi 6. sırada tamamladı. O yıl sonu yapılan transferler ortadadır. Trabzonspor kulübü gündeme oturacak çok büyük transferler yapmıştır, oluşturduğumuz kadroda bu isimleri herkes biliyor. 3 İstanbul takımının almak istediği oyuncuları Trabzonspor'a

kazandıran yine Sadri Şener ve yönetimdir. Ertesi yıl Trabzonspor Kulübü oluşturduğu bu kadroyla ligin son haftasına kadar şampiyonluk mücadelesini sürdürmüş ve ligi 3. bitirerek Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmiştir. Bir sonraki yıl oluşturduğumuz kadro ve Şenol Güneş'in göreve gelmesiyle Trabzonspor finalde Fenerbahçe'yi net bir skorla yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmış, o yılın sonunda takımımız o yılın şampiyonu Bursaspor'u büyük seyircimizin desteği ile yenerek Süper Kupa'yı kazanmıştır. Sadri Şener ve yönetimi bunları yapmıştır. Siz bunları eleştirmek için yarışa girdiniz. Ertesi yıl 82 puanla ligi şampiyon olarak bitirmiştir. Yine eleştirdiğiniz Sadri Şener'in şike sürecindeki tutumu nedeniyle UUEFA Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne almıştır ve Trabzonspor tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmişti. Bu mu Sadri Şener'i bu kadar eleştirmeyi gerekli kılmıştır ? İtalya'da ilk maçımıza çıktığımızda Trabzonspor sahaya çıktığımızda hepimizin gözleri yaşarmıştır. Bu kadar başarılar varken bu kadar eleştiriyi hak etmediğimizi düşünüyorum. Çünkü bu kadar eleştirilmemize şike sürecinde bu kadar yıpranmamıza İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ceza verdiği hapiste mahkum ettiği kulüp başkan ve yöneticilerini o taraftar omuzlarda taşırken biz başkan ve yöneticilerine yapmadığımızı bırakmadık, bunu mu reva gördünüz bize" diyerek konuşmasını tamamladı.

SADRİ ŞENER'DEN AKYAZI GÖNDERMESİ

Hasan Yener'in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener eleştirilere cevap verdi. İlk olarak İbrahim Hacıosmanoğlu'nun AİHM'e avukatsız gittiği yönündeki eleştiriye cevap vererek "İbrahim bey AİHM'ye avukatsız gittiğimizi söyledi, avukatımız devlet memuru olduğu için gazetelere çıkmak istemedi. Doç. Dr. Burak Yaman bu konuda sayılı hocalardan birisidir.

Metin Atasoy, ciro ile karı anlatmaya çalıştı ben kar demedim, ciro 12 değil 14'tür bu 20 olma peşinde. TS Cluplarla ilgili yüzde 25 kar etsek bize yılda bir futbolcu aldıran bir kuruluş haline geldi, yöneticiler çalışmıyor, bizim kendi kadrolu elemanlarımız çalışıyor ve çok iyi noktalara götürüyorlar. Bu bütçelerin büyüklüğünden borçların büyüklüğü, kulübünüz sağlamsa çekinmeyin. Bir geliriniz varsa 5 yıldır da Trabzon'a her geldiğimde duvara ne zaman vuracak, duvara vurmaz ama oturarak da olmaz proje üreterek olur, biz bunları yapmaya çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerden elde ettiğimiz gelirle yüksek, yayın gelirleri de yüksek" dedi.

"HES'le ilgili, 28 megavatlık bir santral almıştık epey uğraşlardan sonra ÇED Raporu'nu da lisansını da aldık ve projeleri de bitti" diyen Şener "İnşaata başlayacak durumda iken yine birisi bizi şikayet ediyor. Tekrar mahkemeye gidiyor, bizim de bir sabır noktamız var. Bir taş parçasına 2 Milyon TL isteniyor bizden, Trabzonspor olunca herkesin iştahı kabarıyor, en büyük şikayetim. Kulüp çok büyüdü, çok değişti, aldığımız günden bugüne 38 Milyon borç doğrudur ama o zaman 38 Milyonluk Trabzonspor idi şimdi eni boyu, geliri gideri, çalışanı ekipmanları Avni Aker'in 5 yıl önceki halini de bugünü de biliyorsunuz. Şimdi U20 turnuvası oynanacak, şu anda 4 soyunma odası birlikte oldu. Vakti olanlar görüler. Akyazı'dan hiç kimse bahsetmediler, birileri mi bahsetmeyin dedi onu da bilmiyorum" ifadesini kullandı.

Akyazı Projesine kulüp başkanı olarak çok hevesli olduğunu belirten Şener, " Galatasaray'ın Arenas'ını gördükten sonra ben de hayaller kuruyordum. Dolgusu Ocak ayında bitecek. Belediye başkanı 3 ay içinde ihale 2 yıl içinde biter dedi, inşallah gelecek nesillere faydası olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

ŞİKE SÜRECİ

Şike sürecinde gelinen noktayı da Genel Kurul üyelerine anlatan Şener, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şike sürecini bilgilendirme açısından bahsedeyim, en son bizi TFF'ye tescilin iptal edilmesi için başvurduk yönetim kurulu reddetti, tahkim kurulu otomatik reddetti. 20 günlük bir süremiz var. CAS'a

gitme konusunda o süre başlayınca CAS'A'a gideceğiz. Oradaki avukat arkadaşlarla yaptığımız görüşme UEFA'yı beklemeden CAS"a müracaat etme sürecini başlatabiliriz. Her şey toplum önünde olmuyor. Sonuçta hiçbirinizden hiçbir şeyi saklamak istemeyiz. CAS'tan sonra olumlu sonuç alacağımıza en ufak bir şüphemiz yok. Kupanın Trabzonspor'un olduğunu söylemeyen yok, Fenerbahçe'nin şike yapmadığını da söylemeyen yok. Kulüp başkanlığı yapmasam da bıraksam da o yoldan dönmeyeceğim. Kupayı müzeye hep birlikte koyacağız. Hatalarımız olabilir. Bunu söyleyebilirsiniz. UEFA karar veremiyor, süreci uzatıyor. Yapı Kredi'nin Şampiyonlar Ligi sponsoru olduğunu da biliyorsunuz."

"16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yalnızdım savunma yaparken, biraz ağrıma gitti. Keşke söylemeseydim, kusura bakmayın, Fenerbahçe tam kadro, arkadaşları oradaydı onun için söyledim. Şike soruşturması bize de takımımıza da zararlar verdi. Bunun içinden de sıyrılmaya çalışıyoruz. Transferler konusunda hatalar vardır. Her türlü eleştirinize saygı duyarım, yalnız parayla ilgili tık dediğiniz zaman hakaret ederim" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor 66. Mali Genel Kurulu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement