Tüketiciler Birliği'nden Fransız Ürünlerine Markette Protesto - Son Dakika
Güncel

Tüketiciler Birliği'nden Fransız Ürünlerine Markette Protesto

Tüketiciler Birliği\'nden Fransız Ürünlerine Markette Protesto

Tüketiciler Birliği üyeleri Fransa'yı önce basın açıklamasıyla, ardından da bir marketteki Fransız ürünlerini kasada bırakarak protesto etti.Haber.

26.01.2012 17:08

Tüketiciler Birliği üyeleri Fransa'yı önce basın açıklamasıyla, ardından da bir marketteki Fransız ürünlerini kasada bırakarak protesto etti.

Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: Özgür ARSLAN/ İstanbul DHA

Tüketiciler Birliği Genel Merkezi Fransa'da kabul edilen sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısını protesto etti. Fransız ürünlerini almayarak boykot kararı alan Tüketiciler Birliği bir markette alışveriş yaparak aldıkları Fransız ürünlerini kasada bıraktı ve Fransa'yı protesto etti.Basın toplantısına Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, Birliğin Onur Kurulu Başkanı Aydın Ağaoğlu katıldı. Toplantıyı bir Fransız televizyonu da takip etti.

" BU HATADAN DÖNÜLMESİ İÇİN ÇOK AZ BİR ZAMAN KALDI "

Konuyla ilgili Tüketiciler Birliği Genel Merkezinde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu yaptı. Kalyoncu, bundan önce de 2006 yılında aynı durumun yaşandığını hatırlatarak, " Bu benzer olayı 2006 yılında da yaşamıştık. Dernek olarak da bu boykota başlamıştık. Her hafta bir Fransız malını boykot etmiştik. Aradan geçen 5 -6 yıl sonrasında bu hataya geri dönüldü. Biz de boykotumuza kaldığımız yerden devam etmiştik. Zaman daraldı artık son aşamalarda ve bu hatadan dönülmesi için çok az bir zaman kaldı. Sanıyorum 15 gün içinde bu sonuçlanacak. Muhtemelen Anayasa Mahkemesine gidecek. Umarım oraya gelmeden biter ama Sarkozy' nin açıklamalarına göre oraya varacak gibi gözüküyor " diye konuştu. Konuyla ilgili olarak sokaktaki vatandaşın da tepkisini göstermesi gerektiğini belirten Kalyoncu, "Sokaktaki vatandaşın bu olaydan rahatsızlık duyduğunu söylemek gerekiyordu. Türk halkının bundan ne kadar rahatsız olduğunu göstermek adına boykotumuza devam ettik " dedi.

" FRANSIZ MALLARI ALMAYACAĞIZ. FRANSA'YA GİTMEYECEĞİZ "

Genel Başkan Yardımcısı Kalyoncu, " Biz olayların varlığı ve yokluğuyla ilgilenmiyoruz. Bu bizim konumuz değil. Bu bir parlamentonun hiç görevi değil. Bu işler tarihçilerin kontrolü altında olmalı. Seçim dönemlerinde terkrarlanan bu oyunlarla iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasına olanak verilmemelidir. Amacımız tekrarlanan hatadan dönülmesini sağlamak. Tarihsel araştırmalara siyasetçi müdahalesini engellemek. Türk halkı bunu istiyor bu tür yaklşımların siyaset malzemesi olmaması gerekir. Kendi içinde de bunun farkında olan Fransa'nın bunu kendi içinde düzeltmesi gerekiyor. Fransız malları almayacağız. Fransa'ya gitmeyeceğiz " şeklinde konuştu. Konuyla ilgili konuşan Tüketiciler Birliği Onur Kurulu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise, Fransız mallarının boykot edilmesiyle ilgili bugüne kadar 2 binin üzerine şikayet aldıklarını belirtti. Ağaoğlu, " İlginç olan bir şikayette, bir market işletmecisi ben raflardan Fransız mallarını indiriyorum dedi " diye konuştu.

FRANSIZ ÜRÜNLERİNE MARKETTE PROTESTO

Basın açıklamasının ardından, Tüketiciler Birliği üyeleri bir markete girerek, Fransız ürünleriyle alışveriş yaptı. Ardından da kasada bu ürünleri bırakarak Fransa'nın bu kararını protesto etti. Markette alışveriş yapan vatandaşlar da bu protestoya destek verdi. Alışveriş yapan vatandaşlardan Yusuf Şentürk, " Ben zaten hep Türk malı alıyorum. Eşim de almaz. Daha önce pek duyarlı değildik ama bu olaydan sonra daha da duyarlı olduk " dedi. Bir kadın ise, dikkat etse de elinden birşey gelmediğini söyleyedi. Kadın " Bu kadar toprak satılırsa, bu kadar özelleştirme yapılırsa, nesine dikkat edeceğim ? Bireysel değil topluca. Tek bir kişiyle hiçbirşey olmaz " dedi. Mualla Kaftancıoğlu ise, " Yapılan hareket hiç hoş değil.Bile bile ben de almam. Hiç de hoşumuza giden şeyler değil bu Türkler aleyhine yapılan hareketler. Dikkat edilmesi lazım. Mesela markalı giyimleri almayarak protesto etsinler" dedi. Protestoyu takip eden bir Framsız gazeteci ise, " Fransızlar hem çok şaşırmış durumdalar hem de bu tepkiyi beklemiyorlardı. Fransızlar için ilgiye değer bu bir durum bu protestolar " diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüketiciler Birliği'nden Fransız Ürünlerine Markette Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement