Tunceli Emniyet Müdürü, Yaşlılara Yemek Verdi - Son Dakika
Güncel

Tunceli Emniyet Müdürü, Yaşlılara Yemek Verdi

Tunceli Emniyet Müdürü, Yaşlılara Yemek Verdi

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, kent merkezinde yanlız yaşayan ve 70 yaşını aşmış 100 kadın ve erkeğe, 4 yıldızlı Şaroğlu Otel'de öğlen yemeği verdi.

19.10.2012 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, kent merkezinde yanlız yaşayan ve 70 yaşını aşmış 100 kadın ve erkeğe, 4 yıldızlı Şaroğlu Otel'de öğlen yemeği verdi. Emniyet Müdürü Yılmaz, yaşlıların bastona ihtiyacı olmamasına rağmen, onlara birer baston dağıtarak, "Onlara baston olmaya hazır olduğumuzu gösterdik" dedi.

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ve eşi Nilay Yılmaz, Tunceli kent merkezinde yanlız başlarına yaşayan ve yaşı 70'i geçen 10 yaşlıya, kentin en lüks oteli olan 4 yıldızlı Şaroğlu Otel'de bir öğlen yemeği verdi.

Daha önceden tespit edilen yaşlıları tek tek özel araçlarla evlerinden alan Emniyet Müdürü Yılmaz, kendi kullandığı makam aracıyla da eşi Nilay Yılmaz'ı evden alarak otele getirdi.

Emniyet Müdürü Yılmaz'ın birlikte öğlen yemek yediği yaşlıların çoğunun kimsesiz, yada yakınlarının il dışında oldukları öğrenildi. Yılmaz'ın talimatıyla bundan böyle görevli polisler periyodik olarak yaşlıların evlerine giderek sohbet ederek, ihtiyaçlarını karşılayacak.

Yemek sırasında yaşlılarla tek tek ilgilenerek sohbet eden Emniyet Müdürü Yılmaz, tek tek bütün yaşlıların ellerini öptü. Tanışma faslından sonra gazetecilere konuşan Emniyet Müdürü Yılmaz, yaşlılara birer tane baston hediye etti. Yaşlıları gördüğünde babasını anımsadığını anlatan Yılmaz, "Bin yıldır bu topraklarda aynı kültür ile yaşıyoruz. Tuncelili halkımız da bizi ve çocuklarını aynı kültürle yetiştirdi. Bizim kültürümüzde yaşlılarımıza sahip çıkmak var. Şu an yanımda duran Hıdır amcam, geçtiğimiz hafta beni ziyarete geldi sağ olsun. Kendisi 10 yıl evvel kaybettiğim rahmetli babama çok benziyor. Ben o dakika karar verdim, Hıdır amca ile bir aile sohbeti yapmaya, evine gidip onu da evimde misafir etmeye. Bu düşünce ile oldu bu iş. Hıdır amca derken iş büyüdü, bu sayıya çıktı. Çok bahtiyar olduğum bir gün. Sağ olsun personelim de ağabeylerimizi, amcalarımızı evlerinden gidip aldılar. İnşallah yine evlerine bırakacaklar. Bu misafirlerimiz, bizim ulu çınarlarımız. Bunlar çocukluğumuzda, küçüklüğümüzde kol kanat gerdiler, bizi serinlettiler. Tehlikelerden korudular. Şimdi bizim onlara sahip çıkma dönemimiz. Maalesef bazı olumsuzluklar da duyduk. Sakın yanlış anlaşılmasın. Tunceli'yi küçük düşürücü bir konuşma olmasın bu, öyle anlaşılmasın. Ama maalesef bazı büyüklerimizin çocukları, yeteri kadar ilgi göstermiyor büyüklerimize. Bu konuda epeyce şikayet duydum. Biz yaşlılarımızın çocukları olmak istedik. Onların bastonları olmak istedik. İşin doğrusu benim de baba şefkatine ihtiyacım var. Hıdır amca da onu bana gösteriyor. Geldikleri için çok mutlu oldum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Emniyet Müdürü, Yaşlılara Yemek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement