Türk gemisine saldıran korsanlar, 10 kişiyi rehin aldı - Son Dakika
Güncel

Türk gemisine saldıran korsanlar, 10 kişiyi rehin aldı

18 mürettebatı bulunan Türk yük gemisi Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradı. Rehin alınan 10 kişiden 2'si serbest bırakıldı.

16.07.2019 13:41  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.COM/ÖZEL- MURATHAN ASLAN

Nijerya'da deniz haydutları, Türk yük gemisi olan Paksoy 1'e saldırdı. Korsanlar, 18 mürettebatı bulunan gemiden 10 kişiyi rehin aldı. Rehinelerin bırakılması için diplomatik girişimler yapılsa da henüz haydutlarla doğrudan iletişim sağlanamadı. Gana üzerinden sağlanan iletişim sonucunda 2 denizcinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

18 MÜRETTEBATI BULUNUYORDU

Haberler.com'a açıklama yapan Kadıoğlu Denizcilik'ten bir yetkili, olayı dün öğrendiklerini söyledi. Firma yetkilisi 18 mürettebatı bulunan gemiden 10 kişinin rehin alındığını söyledi. Rehinelerin serbest bırakılması için bir dizi diplomatik girişimlerde bulunulduğunu söyleyen firma yetkilisi, henüz korsanlarla iletişim kurulamadığını söyledi.

İLETİŞİM CİHAZLARINA ZARAR VERMİŞLER

Firma yetkilisi, gemideki iletişim ve seyir cihazlarına zarar verildiğini de aktardı. Firmanın açıkladığı bilgiye göre, rehin alınma esnasında yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Konu hakkında diplomatik girişimlerin devam edildiğini belirten firma yetkilisi, her türlü bilgi kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Türk yetkililer, Gana üzerinden korsanlarla iletişim kurmaya çalışıyor. Başlatılan girişimler sonucunda 2 Türk denizci serbest bırakıldı. 8 Türk denizcinin de serbest bırakılması için çalışmalar yürütülüyor.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Nijerya'da kaçırılan Türk gemicilere ilişkin "Takip ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı ve istihbarat birimleri çalışıyor. Yürütülen operasyonların selameti açısından ayrıntılı bilgi veremeyeceğim. Ayrıntılı bir şekilde olayın üzerinde yoğunlaştık" dedi.

Türk gemisine saldıran korsanlar, 10 kişiyi rehin aldı

Son Dakika Güncel Türk gemisine saldıran korsanlar, 10 kişiyi rehin aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Cenk: Bahçeli duymasın 5000 ülkücüyü alır gider demedi demeyin 14 15 Yanıtla
    .....: Ben kadar gereksiz ve kültürsüz bi insansın bu yorumundan belli ortalık sayende cahillik koktu laf söylediğin adamı görsen sesin çıkmaz burda klavye delikanlısı olursun az adam olun 9 6 Onur: Bahçeli sizi epey rahatsız etmiş olmalı zira böyle bir haberde bile kendisinden söz edebiliyorsun. 7 3 Bilirkisi: Bahçemi seni 2 1
  • IM: MÜGE ANLININ PUROGRAMINDA INEK YAVRUSUNA SIPA DIYEN AKDENIZ IKLIMINE MUSON DIYEN ISTIKLAL MARŞINI BILMEYEN SÖZDE ATATURKCU GECINEN GENCLIK VARYA GONDERIN ONLARI KORSANLARLA IYI ANLASIRLAR. 10 5 Yanıtla
  • Vatandas : S 400 hemen kurulsun hedef nijerya korsanlari 7 7 Yanıtla
  • Gggg: 3 dünya Savaşı'nın haydut sesleri 8 0 Yanıtla
  • Sessiz : Eee ne olacak simdi .. 1 1 Yanıtla
  • miGpigs: ismime iyi bakıp iyi anlayın 0 0 Yanıtla

Advertisement