Türk Telekom Şampiyonluğa Bir Adım Daha Yaklaştı - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom Şampiyonluğa Bir Adım Daha Yaklaştı

Türkiye Basketbol 1. Ligi'nin (TBL) güçlü temsilcisi Türk Telekom, OGM Ormanspor'u evinde 92-71 yenerek 22. galibiyetini aldı ve TBL'deki liderliğini sürdürdü.

22.02.2018 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lige fırtına gibi başlayan ve 23 maçta 22 galibiyet alan Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı, ikinci yarı maçlarında yoluna kayıpsız devam ediyor.

Türk Telekom, TBL'nin 23. Haftasında TOBB ETÜ Spor Salonunda OGM Ormanspor'u ağırladı. Mavi Kaplanlar maça Ender Aslan, TJ Cambell, Monroe, Serhat Çetin ve Kaya Peker beşiyle başladı.

Karşılıklı sayılarla başlayan maçta iki takım da pota altından sayı üretti. İlk 5 dakikayı önde götüren ekip OGM Ormanspor olurken, bu dakikadan sonra Türk Telekom maça ortak oldu. Her iki takımın da dış atışlarda başarılı olamadığı ilk periyotta konuk takımın en etkili ismi Rızvic 16 sayı kaydetti. İlk çeyrek 23-23 berabere tamamlandı.

Türk Telekom ikinci çeyreğe fırtına gibi başladı. Nusret Yıldırım'ın üçlüğüyle öne geçen Mavi Kaplanlar, çaldığı toplarla rakibinin hücumlardan eli boş dönmesini sağladı. Türk Telekom etkili defansıyla OGM Ormanspor'u boyalı alana yaklaştırmadı. Dış atışlarla şansını deneyen konuk ekip periyotta yalnızca 9 sayı kaydetti. Mavi Kaplanlar devreyi 43-32 önde kapadı.

Üçüncü çeyrekte farkı kapatmak isteyen OGM Ormanspor, Hasan Karabulut'un etkili oyunuyla farkı 6 sayıya kadar düşürdü ve Türk Telekom'a mola aldırdı. Moladan sonra toparlanan Mavi Kaplanlar Kaya Peker'in basketleriyle farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Periyotun bitimine 15 saniye kala faul atışlarıyla skoru belirleyen konuk ekip, son çeyreğe 61-54 geride girdi.

Nefes kesen maçın final periyotunda vites yükselten Mavi Kaplanlar zorlanmadan sonuca gitti. Nusret Yıldırım üçlük isabetiyle dikkat çektiği periyotta Türk Telekom tecrübesini parkeye yansıttı. Art arda bulduğu sayılarla farkı açan Mavi Kaplanlar maçı 92-71 kazandı.

Bu sonuçla TBL'deki 22. galibiyetini alan Mavi Kaplanlar, şampiyonluk yolundaki bir engeli daha aştı. Maçın Türk Telekom tarafında en skorer ismi 18 sayı ile olurken Monroe olurken, Nusret Yıldırım 16 sayı ile skora katkı sağladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Telekom Şampiyonluğa Bir Adım Daha Yaklaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement