Türkiye'de En Fazla Yabancı Sermayeli Firma Sahibi Ülke Almanya - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de En Fazla Yabancı Sermayeli Firma Sahibi Ülke Almanya

Türkiye\'de En Fazla Yabancı Sermayeli Firma Sahibi Ülke Almanya

MEVKA Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ünver: "Ülkemizde 2013 yılı sonu itibariyle 165 ülkeden 36 bin 327 yabancı sermayeli firma mevcut. Bu firmaları ülkelerine göre gruplandırdığımızda Türkiye'de en fazla yabancı sermayeli firmaya sahip ülke 5 bin 573 firmayla Almanya'dır"

15.05.2014 12:42

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver, "Ülkemizde 2013 yılı sonu itibariyle 165 ülkeden 36 bin 327 yabancı sermayeli firma mevcut. Bu firmaları ülkelerine göre gruplandırdığımızda Türkiye'de en fazla yabancı sermayeli firmaya sahip ülke 5 bin 573 firmayla Almanya'dır" dedi.

Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'nın 9 organize sanayi bölgesi ile önemli sanayi merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

İlin, otomotiv yan sanayi, döküm, tarım makineleri, gıda, plastik-ambalaj ve ayakkabıcılık gibi birçok sektörde önemli konumda bulunduğunu belirten Ünver, Konya'nın yenilenebilir enerji konusunda da ciddi potansiyeli olduğunu ifade etti.

Bu avantajların yanı sıra dünyaca ünlü firmaların, Konya'da yatırım kararı aldığını dile getiren Ünver, "Yaklaşık 130 yabancı sermayeli firmanın yer aldığı Konya, yabancı sermayeli birçok ünlü markaya da ev sahipliği yapmaktadır. Ülkemizde 2013 yılı sonu itibariyle 165 ülkeden 36 bin 327 yabancı sermayeli firma mevcut. Bu firmaları ülkelerine göre gruplandırdığımızda Türkiye'de en fazla yabancı sermayeli firmaya sahip ülke 5 bin 573 firmayla Almanya'dır" diye konuştu.

Konya'da 33 ülkeden firma var

Ünver, Almanya'nın Türkiye'deki yabancı sermayeli firmaların yüzde 15,3'ünü oluşturduğuna işaret etti.

Almanya'yı sırasıyla İran, İngiltere, Hollanda ve Rusya'nın izlediğini aktaran Ünver, 33 ülkeden firmaların bulunduğu Konya'da da en fazla yabancı sermayeli firmaya sahip ülkenin 20 firmayla Almanya olduğunu, bu ülkeyi İran, Hollanda, Irak ve Suriye'nin izlediğini aktardı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'de En Fazla Yabancı Sermayeli Firma Sahibi Ülke Almanya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement