Türkiye'nin İlk Online Uzantılı İngilizce Eğitim Seti - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk Online Uzantılı İngilizce Eğitim Seti

Türkiye\'nin İlk Online Uzantılı İngilizce Eğitim Seti

İngilizce öğrenmeye yeni başlayan öğrenciler, İngilizce'yi hem kolay hem de eğlenerek öğrenecek.

24.09.2013 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE'NİN İLK ONLINE UZANTILI İNGİLİZCE EĞİTİM SETİ:TEDdy's Ready

Türk Eğitim Derneği (TED), Sebit ve Oxford University Press, Türkiye'nin ilk online uzantılı İngilizce eğitim seti TEDdy's Ready ile erken yaşta yabancı dil eğitiminde yeni bir dönem başlatıyor. TED ve Sebit'in geliştirdiği, Oxford'un öğrencilerle buluşturduğu TEDdy's Ready ile erken yaşta çocukların eğlenerek, etkili ve kalıcı İngilizce öğrenmeleri mümkün olacak.

85 yıllık birikimi ve 25 TED Okulu ile İngilizce dil eğitiminde Türkiye'de söz sahibi olan Türk Eğitim Derneği (TED) ,Vitamin'in üreticisi, yüzde yüz Türk Telekom iştiraki Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ ve eğitim sektörünün önemli markalarından Oxford University Press, erken yaşta dil eğitimi için güçlerini birleştirdi. Türkiye'deki tüm okullar, artık erken yaşta İngilizce dil eğitiminde TED Okulları'nda uygulanan İngilizce eğitim programına erişebilecek. TEDdy's Ready, Türkiye'nin ilk online uzantılı eğitim seti olacak.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca onaylı, TED K12 Müfreadatı temel alınarak hazırlanmış olan TED Yayınları'ndan TEDdy's Ready 'nin Türkiye'deki tüm okullarla buluşması, öğretmenler için zengin bir kaynak, öğrenciler için de büyük bir fırsat anlamını taşıyor.

Uzun yıllardır TED Okulları'nda uygulanan ve İngilizce dil eğitiminde başarısını kanıtlamış eğitim seti TEDdy's Ready'nin özel baskısı ile Türkiye'de İngilizce'yi yeni öğrenmeye başlayan öğrenciler için yeni bir dönem başlayacak.

YENİ NESLE ERKEN YAŞTA İNGİLİZCE

"Çocuk, ne kadar erken yaşta yabancı dil ile tanışırsa, o dili ana diline en yakın düzeyde öğrenir" görüşü, uzmanlarca kabul gören bir gerçek. Türkiye'nin en kapsamlı ve zengin içerikli eğitim destek hizmeti Vitamin de bu görüşten yola çıkarak, Türk Eğitim Derneği tarafından oluşturulmuş içerik ile TEDdy's Ready'e online özellik ekledi. Öğretmenler için zengin bir kaynak olan TEDdy's Ready, yeni eğitim öğretim yılında Oxford University Press ile milyonlarca öğrenciyle buluşuyor.

Okulların kurumsal olarak sahip olabilecekleri TEDdy's Ready Special Edition, öğrenciler için, çeşitli materyallerle zenginleştirilmiş; etkili, kolay ve kalıcı İngilizce öğreniminde büyük yararlar sağlayacak bir program. Öğretmen, öğrenci ve aktivite kitapları, şarkı, animasyon, sınıf ve interaktif oyun CD'leri, flaş kartlar, posterler, TEDdy kuklası ve online program ile öğretmene zengin bir kaynakla İngilizce öğretme fırsatı yaratan TEDdy's Ready, aktivitelerin eğitim teknolojileri ile bütünleştirilmiş halini kullanıcıya sunuyor.

TEDdy's READY İLE EĞLENEREK İNGİLİZCE

Eğlenceli, özgün ve eğitici bir program olan TEDdy's Ready Special Edition, çocukların bilişsel düzeyleri göz önünde tutularak oluşturuldu. TEDdy's Ready ile çocuğun İngilizce dinleme ve konuşma becerisi gelişirken, bilişsel düzeyine uygun okuma ve yazma becerilerinin de alt yapısı oluşuyor. Doğru telaffuz, tonlama, vurgu gibi dil kazanımlarının yanı sıra, çocuk İngilizce'yi günlük yaşamının bir parçası olarak algılamaya başlıyor.

DERSLER DE İNGİLİZCE

Küçük yaşlarda dil öğreniminin, farklı kültürlerle tanışmanın çocuklara ileri hayatlarında iletişim kurma becerisi sağladığı ve özgüven kazandırdığı biliniyor. TEDdy's Ready Special Editon'da tematik yaklaşımların yanı sıra son yıllarda özellikle Avrupa'da benimsenmiş olan Content and Language Integrated Learning (CLIL) metodu kullanılıyor. Bu metot ile, çocuklara; Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve Sanat gibi farklı alanlar da İngilizce olarak öğretilebiliyor. Bu, çocuğun bakış açısının zenginleşmesine yardımcı oluyor.

ÖĞRETMENİN MESLEKİ GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAR

İngilizce öğretmenlerinin mesleki yaşamına da değerli katkılar sağlayacak olan TEDdy's Ready Special Edition'da öğretmen ders öncesinde online programı kullanarak günlük akışıyla ilgili hazırlık yapabiliyor ve bu materyalleri ders sırasında pratik bir şekilde kullanabiliyor. Ürün içerisindeki arama motoru da öğretmenin istediği konulara ve etkinliklere hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca sınıf içi uygulamalara ait videolar, mesleki katkısının yanı sıra programın tüm detaylarıyla ilgili bilgi veriyor.

ÖĞRENCİ VELİSİYLE BİRLİKTE ÇALIŞMA YAPABİLİYOR

Online program ile öğrenci, okul dışında velisiyle birlikte TEDdy's Ready Special Edition'da yer alan temaları pekiştirebiliyor ve dil becerilerini geliştiriyor. Velinin de sürece dahil olması açısından bu önemli. Ayrıca veliye, her ayında başında işlenecek konular bildiriliyor. Her ayın sonunda da öğrencinin kazanımları ile ilgili rapor gönderiliyor. Aylık raporlama sistemi, okul-aile iş birliğinin gelişimi açısından önemli bir uygulama.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk Online Uzantılı İngilizce Eğitim Seti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement