Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev'i kabul etti - Son Dakika
Güncel

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev'i kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev\'i kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev ile görüştü.

29.11.2022 12:46  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev ile görüştü.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Berdimuhamedov, Raev'i bu önemli göreve seçilmesinden dolayı kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.

Görüşmede, geleneksel işbirliğinin önemli alanlarına ilişkin konular ele alınırken, kültür sanat alanında ilişkilerin daha da geliştirilmesi, bu alanda bilimsel araştırmaların yapılması ve ortak etkinlikler düzenlenmesi için olanaklar bulunduğu vurgulandı.

Bu bağlamda gelecek yıl TÜRKSOY'un kuruluşunun 30. yılı, büyük şair ve düşünür Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yıl dönümünün 2024'te kutlanması konuları ele alındı.

Türkmen lider Berdimuhamedov, 2024'ün "Mahtumkulu Firaki Yılı", Türkmenistan'ın Anev kentinin de "2024 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti" ilan edilmesi kararından dolayı Raev'e ve onun aracılığıyla TÜRKSOY Daimi Konseyine teşekkür etti.

Görüşmenin sonunda taraflar TÜRKSOY çerçevesindeki işbirliğinin gelecekte de başarılı şekilde geliştirileceğine, yeni içeriklerle zenginleşeceğine ve etkin kültürel ilişkilerin yaygınlaşmasına katkı sağlayacağına olan güvenlerini dile getirdiler.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev'i kabul etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement