Üç Savcı da Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Üç Savcı da Beraat Etti

Üç Savcı da Beraat Etti

Yargıtay, 3 Cumhuriyet savcısının yargılandığı Deniz Feneri e.V. davasında beraat kararı verdi.

16.11.2012 14:39  Güncelleme: 16:33

Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayı yürütürken görevden alınan Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz, ''Resmi belgede sahtecilik ve görevde yetkiyi kötüye kullanma'' suçundan yargılandıkları davada beraat etti.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin baktığı, Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayı yürütürken ''resmi belgede sahtecilik ve görevde yetkiyi kötüye kullanma'' iddiasıyla soruşturmadan alınan Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkındaki davanın Yargıtay Konferans Salonu'ndaki duruşmasına, sanıklar ve avukatlarıyla müdahil avukatları katıldı.

Sanık Nadi Türkaslan ve avukatının soruşturmanın genişletilmesi talebini değerlendiren mahkeme heyeti, dinlenmesi istenen tanıklar ile getirtilmesi talep edilen belgelerin dava konusu suçların dışında kaldığı ve bu hususların araştırılmasının davanın çözümüne bir katkısı bulunmayacağı gerekçesiyle talebi reddetmişti.

Daha sonra esas hakkındaki mütalaasını okuyan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, sanıkların Deniz Feneri e.V bağlantılı davada, mahkeme kararının bir kısmını kapatarak ilgili yerlere göndermesine ilişkin, yapılan araştırmada suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek, sanıkların beraatını talep etmişti.

"BU AYIPLI DAVANIN ADALETLE SONUÇLANMASI GEREKİR"

Duruşmayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve bazı milletvekilleri izledi.

Kılıçdaroğlu, karar için duruşmaya verilen arada, gazetecilere yaptığı açıklamada, Deniz Feneri davasını bütün dünyanın bildiğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Alman Yargısı bunu yüzyılın soygunu olarak dillendirmişti. Davayı Türkiye'de soruşturan savcılar, yargının karşısına çıkarmıştır.

Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Artık Türkiye'de adalete kuşkuyla bakmayalım, bakmamalıyız. Adaletin tecelli ettiği bir devletin güçlü olabileceğine hepimiz inanıyoruz. Adalet mülkün temeli ise bu ayıplı davaların adalete uygun sonuçlanması gerekir'' diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üç Savcı da Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement