Üniversiteli Öğrencilerin Gentleman Klibi - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Öğrencilerin Gentleman Klibi

Üniversiteli Öğrencilerin Gentleman Klibi

Güney Koreli şarkıcı PSY'nin yeni klibi rekor üstüne rekor kırıyor.

01.05.2013 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Koreli şarkıcı PSY'nin yeni klibi rekor üstüne rekor kırıyor. Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin klibe çektiği parodisi de, orijinal klip ile yarışıyor.

Gangnam Style şarkısıyla tanınan Güney Koreli PSY'nin yeni klibi Gentleman, paylaşım sitelerinden sosyal paylaşım sitelerinde en çok tıklananlar arasına girmeyi başarıp bir günde en fazla izlenen video olarak kayıtlara geçti. Gangnam Style şarkısıyla dünyada fırtınalar koparan PSY'nin yeni şarkısı Gentleman için de insanlar klip çekme yarışına girdi. Amatör ve profesyonel gruplar tarafından çekilen klip çekme yarışına Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi 2. sınıf öğrencileri de katıldı. 'Medeniyetten Uzak' ismini verdikleri grubun üyeleri Furkan Kurt, Kazım Akdal, Mertcan Demirel, Muhammet Kabahor ve Erkan Yanık, kendi hazırladıkları klipte birlikte oynadı. Öğrencilerin çektiği klipte, orijinal klipteki bazı sahnelerin benzerleri yer alırken, bazı sahnelerle dalga geçiliyor. Klipte Bülent Ecevit Üniversitesi kampüs içi ve dışındaki alanların yanı sıra Zonguldak'taki bazı park, oyun alanları ve caddelerden de görüntüler bulunuyor. Orijinal klipte de olduğu medeniyetin getirdiği kibarlılıkla alay edilirken, klibin yüklendiği sosyal paylaşım sitelerindeki izlenme oranı 10 bini aştığı görülüyor. Görüntüleri hazırlayan, çeken ve oynayan grup üyeleri, klibin hazırlanması sürecini anlattı.

Grup üyelerinden ve klip oyuncularından Kazım Akdal, klibin çekimine okul kantininde atılan fikirle karar verdiklerini kaydetti. Videonun çok fazla planlanmadan iki saat içerisinde çekildiğini ve klipte oynayanların videonun çekimine başlanılmadan dakikalar öncesinde haberleri olduğunu anlatan Akdal, "Okulun bitmesine yaklaşık 1-2 ay kaldı. Geriye dönüp arkamıza baktığımızda güzel bir anı bırakmak istedik. Kantinde otururken bu fikir aniden ortaya çıktı. Video bir günde çekildi, iki saatimizi aldı. Oynayacak arkadaşlar da çekimlerden dakikalar öncesinde haberleri oldu, bir anlık çağırmayla geldiler. Çekimler için izin noktasında bazı sıkıntılar yaşadık ama çok eğlenceliydi. İki saatimiz, sanki bir ömre bedel gibiydi. Amacımız orijinal klibin tamamen benzeri ya da çok iyi profesyonel olmak değildi. Sadece güzel bir anı bırakmaktı. Rant sağlamak değildir. Biz hiç beklemiyorduk, böyle patlama yapmayı" dedi.

ALAY KONUSU OLDU

Kazım Akdal, internet sitelerinde klibin çok tepki aldığını ve sanal ortamda alay konusu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "İnternet ortamında bilimsel olarak konuşanlar pek azdır. Daha çok alay konusu olarak ele alındı video. Yine de beğenen kesim çoktu."

AĞAÇLA DANS SAHNESİ

Klipte ağaçla dans eden Mertcan Demirel ise bu sahnenin çok konuşulduğunu kaydetti. Çok saçma tepkiler aldığını anlatan Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Video çok izlendi. Ağaçla dans ettiğim için saçma tepkiler aldım. Ama bunlara aldırış etmiyorum. Çünkü amacım eğlenmekti. Eğlendiğimi düşünüyorum. İnternete her girdiğimde görüyorum videoyu ve ilgili haberleri. Okulda bayağı bir yankılandı. Hocalarımız bile kliple ilgili bize sorular soruyor. Ağaçla dans sahnesi oldukça cesur bir sahneydi. Herkes hayatında bu kadar cesur olabilirse, bir şeyler olabileceğine inanıyorum"

PATLAMA BEKLEMİYORDUK

Klibi hazırlayan çeken, oynayan ve montajlayan grubun üyesi Erkan Yanık ise iki saatte çekilen klibi bir saatte montajladığını ifade etti. Klibin paylaşım sitelerinde 12 gün içerisindeki izlenme ve beğenme oranlarının 10 bini aştığını belirten Yanık, görüntülerin bu kadar çok beğenilmesini beklemediklerini ifade etti. Klibin hazır bir senaryo üzerine çekilmediğini anlatan Yanık, sözlerine şöyle devam etti: "Videonun ileriye gideceği, daha fazla izlenme oranına ulaşacağı yönünde bir hevesimiz yoktu. Videoyu paylaşım sitesine yükledik. Ertesi gün video izlenme oranları patlamıştı. Videoyu sosyal paylaşıma yükleyeli 12 gün oldu. Her yerde videomuzu görmeye başladık. Herhangi bir senaryo üzerinde durulmadı, bu yazılmış bir şey değil. Daha çok doğaçlama kullandık. İyi iş yaptık herhalde. Biz Gangnam Style'i yapmak istedik. Çok geç kalmıştık. PSY'nin yeni şarkısını kaçırmak istemedik. Klip sahnelendikten 4-5 gün sonra biz de indirip çekimi yapıp yayınladık."

Klibin çıkış noktası olduğunu ama klibe bağlı kalmak istemediklerini anlatan Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özgün olmak istediğimizden farklı sahnelere yer verdik. Yemekhane sahnesi, inanın ki zorlama değil tek çekim. Kazım ile yan yana yemek yiyorduk. Evde bu sahneyi koyup koymama konusunda çok düşündüm. Su sahnesi yine aynı öyle. Su içerken ağzımdan fışkırdı. İstekli bir durum yok, hani fışkırtıp da kamera çekilsin diye bir planlama yok. Biraz fazla kaçınca, boğazdan geri geldi."

İzlenme ve beğenme oranlarının daha artmasını beklediğini söyleyen Yanık, "PSY'nin klibi üç haftalık. Bizim video iki haftalık. Klibin izlenme sayısı her geçen gün arttıkça bizim görüntülerin de onla birlikte artacağını düşünüyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Öğrencilerin Gentleman Klibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement