Ünlülerin Uyuşturucu Davası Yarına Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Ünlülerin Uyuşturucu Davası Yarına Ertelendi

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu uyuşturucu davasının duruşması yarına ertelendi.

05.06.2014 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu uyuşturucu davasının duruşması yarına ertelendi. Bugünkü duruşmaya katılan ünlü oyuncu Engin Günaydın, "Herkesin uyuşturucuyu kendi bulabileceği kişiler var. Ben zaten çok ortalıkta kullanmayı sevmem, kendi başıma içiyorum" dedi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada, uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 53 sanık yargılanıyor. Sanıklar 'uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak' ile suçlanıyor. İlk duruşmaya tutuksuz yargılanan Engin Günaydın, Gökçe Özyol, Duygu Yetiş, Erdem Baş ve Cemil Büyükdöğerli ile 13 tutuklu sanık katıldı. Set çalışanı olduğunu, ünlü isimlerle genelde proje ve CD vermek amacıyla akşam saatlerinde görüştüğünü iddia eden sanık Ahmet Sağlam, Hakan Yılmaz ve Engin Günaydın'a ticari amaç gütmeden uyuşturucu temin ettiğini ifade etti. Sağlam, "Engin Günaydın'a uyuşturucu temin ettim, kendim de kullandım. Ben alıyordum, beraber içiyorduk. Ticari amaçla satmadım, adımın geçtiği sanıklar arkadaşımdır, rica ettiler, kıramadım. Ersin Korkut'a da temin ettim" dedi.

Hakim, sanık Ahmet Sağlam'a kendisi ile sanık Hakan Yılmaz arasında geçen telefon görüşmelerini hatırlattı. Hakim, tapelerde Hakan Yılmaz'ın "Engin'e getirdiğinden bir şey kalırsa bana da bir şeyler ayarla baba" dediğini, Ahmet Sağlam'ın ise "Engin çok kullanır içiyor, sana bir şey kalmaz ki" şeklinde konuştuğunu hatırlattı.

Uyuşturucu kullanmak ve temin etmek suçlamasıyla yargılanan ünlü oyuncu Engin Günaydın ise savunmasında, "Hiç kimseye uyuşturucu temin etmedim, çok stresli bir işim var. Günde 15- 18 saat çalışıyorum. Bu yüzden bazen bizim ot dediğimiz esrar maddesini kullandım. Ahmet Sağlam setlerde çalışır, çok bilinen bir kişidir. Elinde projeler olduğunu söylemesi üzerine tanıştık, daha sonra kendisinden uyuşturucu aldım" dedi.

"Sanıklardan Hakan Yılmaz'ı nereden tanıyorsun?" diye sorulması üzerine Günaydın, "Hakan Yılmaz ile Avrupa Yakası dizisinde beraber çalıştık, oradan tanıyorum" şeklinde konuştu.

"BEN ZATEN ÇOK ORTALIKTA KULLANMAYI SEVMEM, KENDİ BAŞIMA İÇİYORDUM"

Ahmet Sağlam'dan aldığı uyuşturucuyu kendi ikametinde arkadaşlarına kullandırdığı iddiasını kabul etmeyen Günaydın, "Herkesin uyuşturucuyu kendi bulabileceği kişiler var. Ben zaten çok ortalıkta kullanmayı sevmem, kendi başıma içiyorum" dedi.

Günaydın, oyuncu İlker Aksum'u evindeki uyuşturucu partisine davet ettiği iddialarını, "Ben çok uzun saatler boyunca setteyim. Parti yapacak zamanım yok. Ben bu olaylardan sonra uyuşturucu kullanmayı bıraktım, gerekirse tedavi olmaya hazırım" diyerek reddetti.

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli, Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken ve Erdem Baş, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü, yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı'nın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' ve 'uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak' suçlarından 6 yıldan 17 yıla kadar hapsi talep edildi. Duruşma yarına ertelendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ünlülerin Uyuşturucu Davası Yarına Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement