Vali Gül ve Başkan Aydın Tutuklu Garnizon Komutanı Davasında Tanık Olarak Dinlendi - Son Dakika
3. Sayfa

Vali Gül ve Başkan Aydın Tutuklu Garnizon Komutanı Davasında Tanık Olarak Dinlendi

Sivas’ta, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır’ın yargılanmasına devam edildi.

19.12.2017 13:36

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Vali Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın tanık olarak dinlendi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlamalarıyla yargılanan ve Tokat T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Fatih Celaleddin Sağır, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Vali Davut Gül, "Ben 9 Haziran günü göreve başladım. 15 Temmuz'da ise girişim oldu. Bu olaydan benim 22.30 sıralarında haberim oldu. İl Emniyet Müdürü ile valilik binasına geçtik. İl Emniyet Müdürüne güvenebileceği adamları yanına almasını söyledim. O da bana öyle yaptıklarını söyledi. Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan'da geldi. Başsavcı, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve kurum müdürleri de oradaydı. Sanık bizden 1-2 saat sonra geldi. Geldiğinde üzerinde sivil kıyafetler vardı. Sanık makama geldiği zaman çok rahattı. Bana 'Ortada bir darbe yok. Böyle saçma sapan bir şey olamaz. Rahat olun' dedi" diye konuştu.

"Sanık kalabalığın dağıtılmasını istedi"

Sosyal medyadan yapılan çağrı sonrası meydanda büyük bir kalabalık oluştuğunu anlatan Vali Gül, "Sanık bu kalabalığın dağıtılması gerektiğini söyledi. Sanık yaklaşık bir saat durduktan sonra makamdan ayrıldı. Sabah biz sıkı yönetim listesinde adının olduğunu görünce telefon ile arayarak makama gelmesini söyledim. Burada kendisi ile bir saat görüştüm. Daha sonra emniyete götürüldü. Biz balkon konuşmasını darbenin karşısında olduğumuzu söylemek için ve herhangi bir taşkınlık yapmaları gerektiğini söylemek için yaptık. Yani tarafımızı belli ettik. Görevimizin başındayız mesajı verdik" diye konuştu.

FETÖ'cülerin hiç biri ben FETÖ'cü olduğunu söylemediğini aktaran Gül,"Ortada 15 Temmuz'un oluşturduğu bir durum var. Kapıcısından en üst makama kadar FETÖ'cü olabilir. Bunlar deliler ile tespit edilir" şeklinde konuştu.

"Kuzuyu kurda teslim edemem"

Darbe girişimin ardından kriz masası oluşturulduğunu ifade eden Gül, "Askeriyeden birine gelin kriz maması kurduk. Başında dur deme şansımız yok. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içindeki bir gurup darbe girişimi yapıyor. Havada uçaklar uçarken, özel harekat bombalanırken, TRT'de darbe bildirisi okunurken ben tugaydan birine gel de krizi yönet diyemem. Yani kuzuyu kurda teslim edemem" dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise o gece yaşadıklarını anlatarak, o gece herkesin telaşlı olmasını karşın garnizon komutanının sakin olmasına şaşırdığını belirterek şunları söyledi:

"Evde darbe girişimini öğrendikten sonra valilik binasına geçtim. İl protokolü oradaydı. Benden bir müddet sonra sanık geldi. Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı çok telaşlı oldukları gördüm. Jandarma komutanımız bu işin FETÖ'cüler tarafından yapıldığını bu süreçle ilgili mücadele etmememiz gerektiğini söyledi. O süreçte sanık olaylarda önemsenmeyecek bir durum olmadığını, telaşlanmaya gerek olmadığını söyledi. O sırada bize bir bilgi geldi. Meydandaki vatandaşları askeri lojmanlara yürüyeceği ifade edildi. Bizde balkon konuşması yapmaya karar verdik. Balkona çıktık sanığın elini kaldırdım. Hemen geri indirdi. Bir daha kaldırdım yine indirdi. Daha sonra sanık önemsenmeyecek bir şey olduğunu söyleyerek makamdan ayrıldım. Ben olayı ilk duyduğum zaman, belediye başkan yardımcılarına talimat vererek belediyeye ait bütün araçları Tugay Komutanlığının önüne gönderdim. Kalkışma olursa trafiği kapatın dedim. Sivas o gün bütün kurumları ile çok güzel bir duruş sergiledi."

Mahkeme heyeti duruşmaya öğle arası verdi. Öğleden sonra devam edecek duruşmada İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen ve dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan'ın emir subayı uzman çavuş Alpaslan Uzun da tanık olarak dinlenecek. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Vali Gül ve Başkan Aydın Tutuklu Garnizon Komutanı Davasında Tanık Olarak Dinlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement