Vali Topaca'dan '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' Mesajı - Son Dakika
Güncel

Vali Topaca'dan '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' Mesajı

Ankara Valisi Ercan Topaca, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “İstiklal Marşı; direnen, mücadele eden, topyekun bir ordu olarak karşı koyan bir milletin kükreyen sesidir” dedi.

11.03.2018 14:17

Ankara Valisi Ercan Topaca, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "İstiklal Marşı; direnen, mücadele eden, topyekun bir ordu olarak karşı koyan bir milletin kükreyen sesidir" dedi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle Valiliğin internet sitesinden bir mesaj yayımladı. Topaca mesajında, "Vatan sevgisi ile milli birlik ve beraberlik idealinin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yılını idrak ediyoruz. İstiklal Marşı; direnen, mücadele eden, topyekun bir ordu olarak karşı koyan bir milletin kükreyen sesidir. Milli Mücadelenin bütün heybetini gözler önüne seren, her dizesinde çok derin hakikatleri yüzümüze çarpan, aziz milletimizin ruhunu temsil ve tefsir eden İstiklal Marşımızın kabulü, Cumhuriyetin ilanından öncedir. Bu eşsiz destan, bir dönüm noktasında ordumuza ve halkımıza manevi güç vermiş, savaşın en acı safhalarında herkese ümit aşılayarak damarlardaki kanı hızlandırmıştır. Nitekim Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmış, dinamik ve yeni devletimiz inşa edilmiştir. Vatanına, bayrağına ve insan olmanın sorumluluğuna yakışır bir ömür süren Mehmet Akif'in İstiklal Marşı yazma müsabakasında sergilediği duruş ve hayatına dair birçok kesit, onu Milli Mücadele'nin manevi lideri yapmıştır. O, artık bu yurdu sevmenin nedenlerinden biridir" dedi.

Vali Topaca, mesajının devamında şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı'ndaki ruh ve enerjiyle bugün bizler her gün seferberliğe çağrılacak, her vakit bir istiklal harbi verecek kadar heyecanımızı muhafaza ediyoruz. Bunun en son örneğini, 15 Temmuz günü, gece okunan salalarla çıkarak gösterdik. İstiklal Marşı, hayatını bu millete adayan Mehmet Akif'in milletimize ebedi bir duasıdır. "Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli" demişti. Allah hiçbir zaman ülkemizin semalarından şehadetleri eksik etmesin. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yılını kutlarken eserleri ve hayatıyla bir fazilet abidesi olan Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Marşı'nı kanunlaştıran Gazi Meclis'in onurlu üyelerini bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Topaca'dan '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement