've Zaman Durdu' Programı 16 Mayıs'ta TRT -Turk Ekranında - Son Dakika
Güncel

've Zaman Durdu' Programı 16 Mayıs'ta TRT -Turk Ekranında

Dünyanın En Ünlü ve Ödüllü Savaş Fotoğrafçılarının, Ödül Aldıkları Fotoğraftaki "Anı' ve Yaşadıklarını Anlattıkları "ve Zaman Durdu' Programı, 16 Mayıs 2009 Cumartesi Akşamı TRT -Turk'de İzleyicileri ile Buluşurken, Programın İlk Bölümüne 2003 Yılında Irak Savaşında Esir Düşen Bir Baba ve Oğlunu Görüntüleyerek Aynı Yıl "World Press Photo' Ödülünü Kazanan Ünlü Fotoğrafçı Jean -Marc Bouju Konuk O...

14.05.2009 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en ünlü ve ödüllü savaş fotoğrafçılarının, ödül aldıkları fotoğraftaki "anı' ve yaşadıklarını anlattıkları "Ve Zaman Durdu' Programı, 16 Mayıs 2009 Cumartesi akşamı TRT-TURK' de izleyicileri ile buluşacak. Programın ilk bölümüne 2003 yılında Irak savaşında esir düşen bir baba ve oğlunu görüntüleyerek aynı yıl "World Press Photo' ödülünü kazanan ünlü fotoğrafçı Jean-Marc Bouju konuk olacak.

"Bir arkadaşım 'bir gün çocukların olursa daha iyi fotoğraf çekeceksin' demişti. Niye diye sordum, çünkü çocukların olunca olayları daha farklı algılayacak, daha farklı duyumsayacaksın dedi. Ve sanırım haklıydı. Eğer kızım olmasaydı belki aynı şeyi hissetmeyecektim, belki bu fotoğrafı çekmeyecek, belki esirleri yürürken görüntüleyecektimKim bilir..."

Bu sözler 2003 yılında Irak Savaşı'nda çektiği fotoğraf ile dünyanın en prestijli ödüllerinden "World Press Photo' ödülünü kazanan ünlü fotoğrafçı Jean-Marc Bouju'ya ait.

-JEAN MARC BOUJU-

1995 ve 1999 yıllarında Pulitzer ödülü kazanan Bouju, 2003 yılında Associated Press adına Irak'a gittiğinde Amerikan güçlerine iliştirilmiş 5 fotoğrafçıdan biriydi. Irak Savaşı'ndan hafızalara kazınan o fotoğrafı, esir baba ve oğlunu görüntüleyerek aynı yıl "World Press Photo' ödülünü kazandı. Çektiği o bir kare ile Irak'ta yaşananları gözler önüne seren Jean-Marc Bouju, halen Associated Press adına çalışıyor.

GPR Prodüksiyon tarafından hazırlanan "Ve Zaman Durdu' programının Yapımcılığını Gökhan Güvenç ve Sedat Aral, Genel Koordinatörlüğünü ise Hakan Güvenç üstleniyor. "Ve Zaman Durdu' programının, Jean-Marc Bouju'nun yanı sıra Nick Ut, Eric Refner, Finbarr O'Reilly, Francesco Zizola, James Nachtway, Ron Haviv, Dayna Smith ve Charlie Cole gibi dünyanın en acımasız savaşlarına tanıklık etmiş pek çok ünlü savaş fotoğrafçısını konuk edeceği kaydedildi. (ANKA)

(NÇ/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 've Zaman Durdu' Programı 16 Mayıs'ta TRT -Turk Ekranında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement