Venezüela'da Protestocular Bir Chavezciyi Öldürdü - Son Dakika
Güncel

Venezüela'da Protestocular Bir Chavezciyi Öldürdü

Venezüela'da şiddet ortamı devam ediyor.

02.07.2017 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venezüela'da şiddet ortamı devam ediyor. Sağ muhalefetin desteklediği protestocular, Barquisimeto kentinde hükümet yanlısı bir genci öldürdü. Böylece 3 aydır süren şiddet gösterilerinden ölü sayısı 83'e yükselmiş oldu.

Başkent Karakas'ın batısındaki Barquisimeto kentinde protestocular ve güvenlik güçlerinin arasındaki şiddetli çatışmaların ardından, bir grup genç La Ruezga köprüsündeki terk edilmiş barikatı temizleyerek yolu açmak istedi. Eski devlet başkanı Hugo Chavez'in kurduğu Miranda Frente Francisco (FFM) gençlik organizasyonu üyesi olan gençler bu sırada saldırıya uğradı. 20 yaşındaki Ramses Martinez ateşli bir silahla kafasından vuruldu. FFM, hastaneye kaldırılan gencin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

FFM direktörü Jose Santeliz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada cinayetten Lara valisi ve Iribarren belediye başkanını sorumlu tuttu. Santeliz "Lara halkının arasına nefret tohumlarını eken ve terörü finanse eden bu iki kişidir" diyerek adalet istedi.

Ülkede nisan başından beri sağ muhalefetin çağrısıyla süren devlet başkanı Nicholas Maduro karşıtı şiddet gösterilerinde yerel basına göre 91, İçişleri Bakanlığına göre 83 kişi yaşamını yitirdi, 1200'den fazla kişi yaralandı. - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Venezüela'da Protestocular Bir Chavezciyi Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement