Walt Disney Çocuklarınızı Gözetliyor! - Son Dakika
Teknoloji

Walt Disney Çocuklarınızı Gözetliyor!

Walt Disney Çocuklarınızı Gözetliyor!

The Walt Disney Company, mobil platformlarda bulunan 40'tan fazla uygulamasının çocukların akıllı telefon kullanım alışkanlıklarını gözetlemesi nedeniyle büyük bir tazminat davasıyla karşı karşıya kaldı.

10.08.2017 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

The Walt Disney Company, mobil platformlarda bulunan 40"tan fazla uygulamasının çocukların akıllı telefon kullanım alışkanlıklarını gözetlemesi nedeniyle büyük bir tazminat davasıyla karşı karşıya kaldı.

Dava sebebi nedir?

Yapılan açıklamaya göre Disney"in oldukça popüler olan birçok uygulaması, çocukları gizli gizli gözetliyor. Çocukların akıllı telefon ve tabletlerde gezdiği internet siteleri, bulundukları yerler ve benzeri üçüncü parti olarak adlandırılan bilgiler Disney tarafından kayıt altında tutuluyor.

Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir anne olan Amanda Rushing tarafından açılan dava da The Walt Disney Company"nin böyle bir hakkı olmamasına rağmen, hiçbir bilgilendirme yapmadan uygulamalarının içerisine gizli takip kodları yerleştirmeleri üzerine temellerini dayandırıyor.

Walt Disney Çocuklarınızı Gözetliyor!

Disney"in böyle bir girişimde bulunabilmesi için ise uygulamalarını kullanan çocukların ebeveynlerinden tek tek izin alması gerekiyor. Bu girişimin yapılmaması durumunda direkt olarak suçlu konumuna düştüğü de bir gerçek.

Haberi okurken Disney"in uygulamaları ne kadar yayılmış olabilir diye düşünmüş olabilirsiniz ama "Where"s My Water? 2" adlı uygulamanın yalnız başına neredeyse 500 milyon kez indirildiğini belirtirsek, bu durumun ne kadar geniş çaplı bir davaya yol açabileceğini de anlamanız kolaylaşacaktır diye düşünüyoruz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Walt Disney Çocuklarınızı Gözetliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement