Yabancı Diller Yüksekokulu ile Goethe Enstitüsü İşbirliği - Son Dakika
Yerel

Yabancı Diller Yüksekokulu ile Goethe Enstitüsü İşbirliği

Yabancı Diller Yüksekokulu ile Goethe Enstitüsü İşbirliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu ile Goethe Enstitüsü arasındaki işbirliği devam ediyor.
Goethe Enstitüsü Müdürü Hans Werner Schmidt, Goethe Enstitüsü'nde danışmanlık ve eğitim hizmeti veren Judit Szklenar ile...

16.11.2013 11:34

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu ile Goethe Enstitüsü arasındaki işbirliği devam ediyor.

Goethe Enstitüsü Müdürü Hans Werner Schmidt, Goethe Enstitüsü'nde danışmanlık ve eğitim hizmeti veren Judit Szklenar ile birlikte, OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeki Karakaya'yı ziyaret ederek Almanca öğretiminin sorunları, Almanca hazırlık sınıflarına yönelik temel eğitim seminerleri ve başka alanlarda işbirliği konusu olmak üzere görüş alışverişinde bulundular.

Görüşmeyle ilgili bilgi veren Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Zeki Karakaya, Goethe Enstitüsü'yle geleneksel işbirliğinin sürdüğünü, iki yıldan beri Almanca hazırlık sınıfları öğretim elemanları ve öğrencilerine yönelik eğitim seminerleri yapıldığını, bundan sonra da farklı ve yeni alanlarda etkinliklerin ve dolayısıyla işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

Goethe Enstitüsü Müdürü Hans Werner Schmidt, Goethe Enstitüsü'nün Ondokuz Mayıs Üniveristesi'yle çok iyi ilişkileri olduğunu, Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıfı öğretim elemanlarının yeniliklere açık olduğunu ve bu seminerlere bundan sonra da devam etmek istediklerini ifade etti.

Almanca bölümündeki okutmanlara geliştirme eğitim semineri vermiş olan yabancı dil eğitimi uzmanı Judit Szklenar ise, "Seminerde daha önceki seminerlerde üzerinde durulan konuların sınıf içi uygulamaları ve bunların öğrenci üzerinde etkileri araştırdık ve değerlendirme sonuçlarına göre öğrencilerle farklı ders etkinlikleri yaptık" dedi. Szklenar, test hazırlama ve ölçme değerlendirme teknikleri üzerinde uygulamalı çalışmalar yapıldığını da sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yabancı Diller Yüksekokulu ile Goethe Enstitüsü İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement