Suriye uyruklu mültecileri Atina yerine Edirne'ye bıraktılar - Son Dakika
3. Sayfa

Suriye uyruklu mültecileri Atina yerine Edirne'ye bıraktılar

Suriye uyruklu mültecileri Atina yerine Edirne'ye bıraktılar Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda Suriye uyruklu mültecileri kaçak yollarla Atina'ya çıkışını organize eden ve daha sonra Edirne'de bırakan...

17.12.2022 12:05  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye uyruklu mültecileri Atina yerine Edirne'ye bıraktılar

TEKİRDAĞ - Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda Suriye uyruklu mültecileri kaçak yollarla Atina'ya çıkışını organize eden ve daha sonra Edirne'de bırakan şüpheliler yakalandı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde düzensiz göçmen kaçakçılığı yapan iki organizatör tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Atina yerine Edirne'ye bıraktılar

Edinilen bilgilere göre; Göçmen kaçakçıları, Atina'ya götürme vaadiyle kişi başı 4 bin avro karşılığında 3 Suriye uyruklu mülteci ile anlaştı. Sonrasında mülteciler gece yarısı araçlarla şehirden çıkarıldı. Mültecilere 'Burası Atina' diyerek Meriç Nehri kenarına bırakan göçmen kaçakçıları daha sonra olay yerinden uzaklaştı. Mülteciler, burada sınır devriyeleri tarafından yakalandı. Tekirdağ İl Jandarma ekipleri ve Çerkezköy İlçe Jandarma ekipleri olaya ilişkin operasyon düzenledi. Yapılan geniş çaplı operasyon sonrasında şüphelileri fiziki ve teknik takibe alan jandarma ekipleri Çerkezköy'de iki, Edirne'de bir eve operasyon gerçekleştirdi. Operasyonu kapsamında Çerkezköy'den 2, Edirne'den 1 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerin ardından 3 şüpheli Çerkezköy Adliyesine sevk edildi. B.K. ve A.H.Ç. çıkartıldıkları mahkemece "Örgütlü Göçmen Kaçakçılığı" suçundan tutuklanırken M.E.Z. serbest bırakıldı.

Suriye uyruklu mültecileri Atina yerine Edirne\'ye bıraktılar
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Suriye uyruklu mültecileri Atina yerine Edirne'ye bıraktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement