Yasak Aşk Ve Evlilik Arasındaki Duygu Fırtınası Bale Sahnesinde - Son Dakika
Kültür Sanat

Yasak Aşk Ve Evlilik Arasındaki Duygu Fırtınası Bale Sahnesinde

Yasak Aşk Ve Evlilik Arasındaki Duygu Fırtınası Bale Sahnesinde

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin Prömiyerini Yaptığı Tarihten Bu Yana Neredeyse Kapalı Gişe Oynayan Anna Karenina Balesi Yeniden Sanatseverlerin Karşısında Olacak.

10.01.2011 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11 Ocak Salı günü saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan ve konusunu Lev Tolstoy'un ünlü romanı Anna Karenina'dan alan eser; Çaykovski'nin müziği ile sahneye taşınıyor. Sezonun en dikkat çekici yapımlarından biri olan 3 perdelik eserde Rus aristokrasisine mensup Anna Karenina'nın güvenli bir liman olarak gördüğü evliliği ve yasak aşkı arasında yaşadığı duygu fırtınası anlatılıyor.

Dekor ve kostümler göz dolduruyor

Anna Karenina balesi; sanatçılarının başarılı performanslarının yanı sıra; etkileyici dekoru ve kostümleri ile de göz dolduruyor. Çaykovski 'nin bestelediği ve müzik düzenlemesini Guy Woolfenden'ın gerçekleştirdiği eserde, orkestrayı şef Hakan Kalkan yönetiyor.Senaryosu ve koreografisi Andre Prokovsky tarafından yapılan eseri, Gilles Madion sahneye koyuyor..Eserde repetitörlük görevini Natalia Arobelidze üstleniyor. Eserin dekor ve kostümleri Alexandre Vassiliev'e, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.

Dansçılardan etkileyici performans

Önceki temsillerde başarılı performanslarıyla beğeni toplayan Selin İnan ve Tolga Burçak , yine Anna Karenina & Alexei Vronsky rolüyle izleyici karşısında olacak. Alexi Karenin'de Cenk Şahinalp, Seryozha'da Cem Özyalçın , Stiva'da Devrim Saraçoğlu , Dolly'de Dilek Adamhaoğlu, Kitty'de Esra Taner, Kontes Vronsky'de Fadime Keskin , Konstantin Levin'de Murat Özdemir sahne alacak. İzleyicinin ilgiyle izlediği Rus Dansı'nda ise Kürşat Kılıç performans gösterecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Yasak Aşk Ve Evlilik Arasındaki Duygu Fırtınası Bale Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement