Yaşlılar Haftası - Son Dakika
Yerel

Yaşlılar Haftası

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (Esogü) Yaşlılar Haftası Dolayısıyla "Yaşlı ve Bakımı Hizmetleri" Konulu Panel Düzenlendi.

28.03.2011 12:34

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) Yaşlılar Haftası dolayısıyla "Yaşlı ve Bakımı Hizmetleri" konulu panel düzenlendi.

ESOGÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen panel, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Yasemin Kavlak'ın yaptığı panele Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Kırdı, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı Öğr. Gör. Mustafa Çoban ve Eskişehir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Basri Canbaz konuşmacı olarak katıldı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrfan Değirmenci, yaşamın bir parçası olan yaşlılığın bebeklik dönemine benzediğini belirterek,

"Bu dönemde yaşlıların ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanmalı. Geçen yıl eğitime başlayan Yaşlı Bakımı Programı'nda yetiştirilen öğrencilerle bu alandaki ihtiyacı karşılayacağız" dedi.

Yaşlı ve bakımı hizmetlerinin tarihsel süreci, çeşitli kurumlar tarafından gerçekleştirilen çalıştaylar ve mevcut personel olarak ülkenin konumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kırdı, "Yüzde 7,2'lik yaşlı nüfus ile toplumumuz yaşlı toplumlara doğru ilerliyor. Bu nedenle de sağlıklı yaşlanma ve kaliteli bir yaşam için kurumlararası birlikteliğe ihtiyaç duyuluyor" diye konuştu.

Türkiye'deki evde bakım hizmetleri, söz konusu hizmetlerdeki belirsizlikleri ve endişelerini dile getiren Öğr. Gör. Mustafa Çoban'ın ardından sözü alan Canbaz da evde bakım hizmetlerinin işleyişi hakkında bilgi verdi.

Yaşlıların sağlık sorunlarını takip etmenin yanında yalnızlıklarını da gidermeye çalıştıklarını ifade eden Canbaz, "Devletin imkanları ve vatandaşın desteğiyle, yaşlıların kalan ömürlerini huzur içinde geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Etkinliğe ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sinan Erginel de katıldı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaşlılar Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement