Yaz Okulu'nda Hayat Kurtaran Eğitim150 - Son Dakika
Güncel

Yaz Okulu'nda Hayat Kurtaran Eğitim150

Yaz Okulu\'nda Hayat Kurtaran Eğitim150

Esenlerli çocuklar Yaz Okulları'nda verilen 'Afet Bilinci Eğitimi' ile hayat kurtaran bilgiler ediniyorlar.

05.07.2018 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okulların tatile girmesiyle birlikte Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün başlattığı Yaz Okulları'nın faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. "Bilgiyle donatılmış, hikmetin arayışında bir gençlik için" sloganıyla düzenlenen "Yaz Okulları"nda 6-14 yaş arası öğrenciler, düzenlenen etkinlerle hem eğlenceli aktivitelere katılıyor, hem de bilgi dağarcıklarını güçlendirme imkanı buluyorlar.

YAZ BOYUNCA 7 BİN ÖĞRENCİYE 'AFET BİLİNCİ'

Esenler Belediyesi Yaz Okulları kapsamında Esenler Mareşal Fevzi Çakmak İmam-Hatip Ortaokulu'nda çocuklara yönelik 'Afet Bilinci Eğitimi' verildi. Esenler Belediyesi İşletme Müdürlüğü'nün, Yaz Okulları öğrencileri için düzenlediği 'Afet Bilinci Eğitimleri' yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sivil Savunma Uzmanı Musa Usluoğlu'nun verdiği eğitimde olası bir afet durumu öncesinde alınması gereken tedbirler ve afet sırasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değinildi. Uygulamalı olarak, "Çök-kapan-tutun" gibi hayat kurtaran tedbirlerin de anlatıldığı seminerin sonunda öğrenciler akıllarına takılan sorulara cevaplar buldular.

Programın sonunda Esenler Belediyesi İşletme Müdürü M. Yavuz Eres öğrencilere, içinde ilkyardım malzemelerinin bulunduğu bir "İlkyardım Çantası" verdi. Yaz tatili süresince 26 okulda 7 bin öğrenciye 'Afet Bilinci Eğitimi' verilmesi planlanıyor. Eğitimler her gün iki okulda, 11.00 ve 12.30 saatlerinde düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yaz Okulu'nda Hayat Kurtaran Eğitim150 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement