Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen'de Husiler'in, Sana çevresindeki kabileler ile toplantılar yaparak, cephelerdeki silah ve militan sayısını arttırma çağrısında bulunduğu bildirildi.

17.09.2017 22:33

Yemen'de Husiler'in, Sana çevresindeki kabileler ile toplantılar yaparak, cephelerdeki silah ve militan sayısını arttırma çağrısında bulunduğu bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, son zamanlarda özellikle Sana çevresindeki kabileler ile toplantılarını sıklaştıran Husiler, meşru hükümete karşı birlikte hareket etmek amacıyla Kabile Uyum Konseyi Başkanı Dayfullah Resam ile Cehane, Erheb ve Hulan kabileleri temsilcileriyle görüştü .

Husilere bağlı SABA ajansında yer alan habere göre, Husilerin Siyasi Konsey Başkanı Salih es-Samad, Kabile Uyum Konseyi Başkanı Resam ile bir araya gelerek, hükümet güçlerine karşı cepheleri güçlendirme yollarını ele aldı.

Öte yandan Husi yetkililer, Cehane, Erheb ve Hulan kabilelerinin temsilcileriyle görüşerek, savaş mevzilerindeki silah ve militan sayısını arttırma çağrısında bulundu.

Son günlerde meşru yönetime bağlı güçler, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun desteğiyle Marib ve El-Cevf kentlerindeki askeri varlığını güçlendirmişti.

Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Muhsin el-Ahmar, birkaç gün önce Marib kentinde giderek burada yeni atanan Genelkurmay Başkanı Tahir el-Akili ile toplantılar yapmış, ayrıca Sana'nın doğu kesimindeki Nehem ilçesindeki mevzileri ziyaret etmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği meşru yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement