Yeni Bir 'Üçkağıt', Android Telefonların Pil Ömrünü Kısaltıyor - Son Dakika
Teknoloji

Yeni Bir 'Üçkağıt', Android Telefonların Pil Ömrünü Kısaltıyor

Yeni Bir \'Üçkağıt\', Android Telefonların Pil Ömrünü Kısaltıyor

Android telefonlarda kullanılan yeni bir yöntem, telefonların bataryalarını sömürürken reklam verenlerin paralarının da boşa gitmesine sebep oluyor.

22.03.2019 10:31

Teorik olarak telefonlarımızın bir web sayfası ya da bir uygulama tarafından kripto para madenlemekte kullanılmasının mümkün olduğunu biliyoruz. Bu süreçte telefonlarımız yavaşlıyor, batarya tüketimi hızlanıyor ve internet paketimizi de yiyor.

Benzer bir numara şimdi de reklam içeren uygulamalarda yapılıyor. Ortaya çıkarılan yeni numarada durağan, sabit görünümlü bir reklam şeridinin arkasına video yerleştiriliyor. Sessiz olarak oynayan bu videoda sürekli reklam gösteriliyor. RAM'i meşgul eden ve telefonun bataryasını tüketen bu reklamlardan kullanıcının haberi olmuyor. Reklamveren de hedef kitlesine ulaştığını zannederek para ödemeye devam ediyor.

Yeni Bir 'Üçkağıt', Android Telefonların Pil Ömrünü Kısaltıyor

Burada suçlanması gereken kişi ise uygulama geliştiricileri değil. Hatta geliştiriciler böyle bir açık buldukları için şaşkınlar. Kabul edilebilir miktardan daha fazla şarj tüketen ve daha fazla veri harcayan uygulamalara yönelik şikayetler, uygulama geliştiricileri de şaşırtmış durumda. Burada suçlanması gereken daha çok reklam firmalarının içinde bulunan daha dolandırıcı tipler. BuzzFeed konuyla ilgili araştırmasında reklamların izinin OutStream Media adlı firmaya kadar gittiğini gösteriyor. Bu firma da Aniview'in alt firması ve yine BuzzFeed'e göre Aniview oldukça güvenilmez bir firma.

Teknik olarak, bu yönteme verilmiş bir isim de var ve "in-banner video reklamları" olarak geçiyor. Her ay bu tür reklamlardan onlarca milyon dolar para kazanıldığı söyleniyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Yeni Bir 'Üçkağıt', Android Telefonların Pil Ömrünü Kısaltıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement