Yenice Belediyesi 6. Ulusal Şiir Yarışması - Son Dakika
Yerel

Yenice Belediyesi 6. Ulusal Şiir Yarışması

Tarsus'a bağlı Yenice Belediyesi tarafından düzenlenen "Barış ve Kültür Festivali" kapsamında gerçekleştirilecek 6. Ulusal Şiir Yarışması'nın bu yılki konusu "Umut" olarak belirlendi.

14.07.2011 11:46

Tarsus'a bağlı Yenice Belediyesi tarafından düzenlenen "Barış ve Kültür Festivali" kapsamında gerçekleştirilecek 6. Ulusal Şiir Yarışması'nın bu yılki konusu "Umut" olarak belirlendi.

Belediye Başkanı Ali Kuru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Ağustos ? 1 Eylül 2011 tarihleri arasında Yenice'de gerçekleştirecekleri Barış ve Kültür Festivali etkinlikleri çerçevesinde, Hece Vezni Şiir Yarışması'na katılım şartlarını belirlediklerini söyledi.

Tüm amatör ve profesyonel şairlere açık olan yarışmanın sadece hece vezni dalında yapılacağını ifade eden Kuru, "Yarışmaya en fazla iki şiirle katılım olacak. Şiirler 19 Ağustos 2011 tarihine kadar Yenice Belediyesi Şiir Yarışması Komisyonuna gönderilecektir. Katılımcılar yazdıkları şiirleri, ayrı bir zarfa koyup üzerine rumuzlarını yazacaktır. İkinci zarfa isim, mahlas, özgeçmiş, adres ve rumuzlarını yazıp kapatacaklar ve her iki zarfı üçüncü bir zarfa koyup kapalı bir şekilde belediyemize göndereceklerdir" dedi.

Yarışma sonuçlarının 23 Ağustos 2011'de dereceye girenlere telefonla ve

"www. mersinyenice. bel. tr" internet sitesinden kamuoyuna duyurulacağını kaydeden Kuru, şu bilgileri verdi:

"Ödül töreni 1 Eylül 2011'de festival akşamı etkinliğinde halkın huzurunda yapılacaktır. Yarışmaya katılan şiirlerin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve başka bir yarışmaya katılmamış olması gerekmektedir. Daha önce yayınlandığı tespit edilen şiir dereceye girse dahi iptal edildiği kamuoyuna açıklanacaktır. Şiirler bilgisayar, daktilo veya okunaklı el yazısıyla yazılabilir. Yarışmacılar, şiirlerinde açık isim ve mahlas kullanmayıp sadece rumuz kullanacaklardır. Katılımcılar isimlerini, açık adreslerini, telefonlarını ve e-posta adreslerini mutlaka belirteceklerdir. Seçici kurul yarışma sonunda açıklanacaktır. "

Ali Kuru, şiir yarışmasında birinciye 350, ikinciye 250, üçüncüye 150 ve mansiyona 100 lira ödül ve plaket verileceğini sözlerine ekledi.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenice Belediyesi 6. Ulusal Şiir Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement