Yenimahalle, "Evet, İstiyorum!" Dedi - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle, "Evet, İstiyorum!" Dedi

Yenimahalle Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında birbirinden değerli tiyatro oyunlarını Yenimahallelilerle buluşturmaya devam ediyor.

06.11.2015 11:35

Yenimahalle Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında birbirinden değerli tiyatro oyunlarını Yenimahallelilerle buluşturmaya devam ediyor.

Bu kez de Donkişot Tiyatrosu tarafından sahnelenen iki perdelik "Evet İstiyorum" adlı komedi oyununu tiyatro severlerin beğenisine sunan belediye, vatandaşa eğlenceli dakikalar yaşattı.

SALON TIKA BASA DOLDU

AlfonsoPaso'nun 1960 yılında kaleme aldığı "Por Si Quiero- Evet, İstiyorum" eserinden sahneye uyarlanan oyuna Yenimahalle seyircisinin ilgisi yoğun oldu. Yenimahalle Belediyesi 50'inci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nun tıka basa dolduğu oyunda evlenmeden öncekurulan hayaller ve evlendikten sonra çiftler arasında yaşanan olaylar seyirciye mizahi bir dille aktarıldı.

Çetin Büyükakın'ın günümüze uyarladığı ve Raşit Çelikezer'in yönetmenliğini üstlendiği tiyatro klasiği, vatandaşları kah güldürdü kah duygulandırdı.

"YAŞAMI HER GÜN YENİDEN ÜRETECEĞİZ"

Trajikomik konusu ve başarılı kadrosuyla vatandaşlardan tam puan alan oyunu Yenimahalle Belediye Başkanvekili Mehmet Kartal ve meclis üyeleri de izledi.

Gecenin sonunda oyunculara çiçek takdim eden Kartal, Donkişot Tiyatrosu'nun oyuncularına teşekkür ederek, "Yenimahalle Belediyesi yine güzelliklere imza atmaya devam ediyor. Tiyatro sezonunu açtık ve bu ikinci oyunumuz. Bu kış boyunca da birbirinden başarılı tiyatro oyunlarını sizlerle buluşturacağız. Çünkü Yenimahalle Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal'in aydınlık yolunu izliyor. Mutsuzluk, umutsuzluk yok, bizler karanlığın hakim olduğu günlerde aydınlığa giden yolun sanat ve sanatçıyla olduğunu bilerek hareket ediyoruz. Yılgınlık yok, yaşamı her gün yeniden üreteceğiz. Bunu en çok da sanatçılarımız yapacak. Bugün trajikomik bir oyun izledik hepimizin gerçek hayatta yaşadığı sahnelerle karşı karşıya geldik. İşte sanat böyle bir şey. Bu tür etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz bunun sözünü veriyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle, 'Evet, İstiyorum!' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement