Yerel Seçimlere Girecek Adaylara Kurs Verilecek - Son Dakika
Güncel

Yerel Seçimlere Girecek Adaylara Kurs Verilecek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezince (OMÜSEM) yerel seçimlerde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliğine aday olmayı düşünenlere yönelik eğitim verilecek.

25.10.2018 16:26

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezince (OMÜSEM) yerel seçimlerde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliğine aday olmayı düşünenlere yönelik eğitim verilecek.

OMÜSEM'den yapılan yazılı açıklamada, bu yıl ilk kez yerel seçimlerde belediye başkanlığı veya belediye meclis üyeliğine aday olmayı düşünen, ya da siyaset yapmaya ilgi duyan kişilere yönelik seçimlere bilimsel ve etkili hazırlık donanımı sağlamak amacıyla 20 saatlik kurs verileceği belirtildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Mutlu, Prof. Dr. Nuray Keskin ile İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Onur Bekiroğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Mevlüde Nur Erdem tarafından verilecek eğitimlerin 17-18 ile 24-25 Kasım'ı tarihlerinde planlandığı aktarıldı.

OMÜSEM Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilecek eğitimlerle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Belediyelerden beklentiler, seçimlerde temel başarı unsurları, siyasal iletişim ve seçim kampanyası, yerel hizmet gerekleri, seçmen tercihini belirleyen faktörler, seçim kazanan kampanyaların ve belediye başkanlarının genel niteliklerinin önemi, aday imajı, hitabet, beden dili, pazarlama yönetimi, dijital medya ile halkla ilişkiler, sosyal psikoloji ve gündem belirleme eğitimleri verilecek. Ayrıca etkili iletişim teknikleri, sloganlar ve mesajlar, yerel ve sosyal medya kullanımı, kamuoyu araştırması, yerel seçim kampanyasının işlevleri, yerel seçim kampanyası nasıl yürütülür? Yerel seçim kampanyasının planlanması ve finansmanı, kampanya hazırlanması alt başlıkları eğitim kapsamında anlatılacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Seçimlere Girecek Adaylara Kurs Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement