Yozgat'ta "Kız Öğrencilere Etek Fişlemesi" Haberine Yalanlama - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta "Kız Öğrencilere Etek Fişlemesi" Haberine Yalanlama

Yozgat\'ta "Kız Öğrencilere Etek Fişlemesi" Haberine Yalanlama

Yozgat’ta bulunan iki ayrı lisede yaşandığı iddia edilen kılık kıyafet uygulaması ve zorla dini eğitim verilmesi konusuyla ilgili olarak bir gazetede yer alan haber, milli eğitim müdürlüğü, okul yöneticileri ve okul aile birliği başkanları tarafından yalanlandı.

11.03.2016 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta bulunan iki ayrı lisede yaşandığı iddia edilen kılık kıyafet uygulaması ve zorla dini eğitim verilmesi konusuyla ilgili olarak bir gazetede yer alan haber, milli eğitim müdürlüğü, okul yöneticileri ve okul aile birliği başkanları tarafından yalanlandı.

Bir gazetede Yozgat'ta bulunan iki lisede kılık kıyafetten dolayı öğrencilerin disipline verildiği ve zorla din eğitimine götürüldüğünü yayınlamasına okul aile birlikleri ve okul idaresinden tepki geldi. Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, haberi üzüntüyle okuduklarını ve müfettiş görevlendirdiklerini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Kuş, "İstiklal Anadolu Lisesi'nde yaşandığı iddia edilen etek fişlemesi, kız öğrencilere etek boylarıyla ilgili belge imzalatıldığı ve bayrak törenlerinde afişe edildikleri konusu doğru değildir. Kılık kıyafet konusunda kesinlikle hiçbir disiplin cezası uygulanması söz konusu değildir. Bu konunun araştırılması için müfettişlerimizi görevlendirdik ve gerekli incelemeleri yapıyoruz. Diğer okulumuzda ise zorla dini eğitim verildiği iddiası da doğruyu yansıtmamaktadır. Bakanlığımızın vermiş olduğu program doğrultusunda eğitimler veriliyor. Her iki okulumuzla ilgili olarak, iddia edilenlerin hiçbiri doğru değildir. Haberlerin tümü asılsızdır" dedi.

Yozgat İstiklal Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Tekbaş, kendisinin de disiplin kurulunda bulunduğunu ifade ederek, "Gazetede yer alan haberi okudum ve okul aile birliği başkanı olarak üzüntü içerisindeyim. Okulumuzda, Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü kapsamda kılık kıyafet kuralları uygulanmaktadır. Okulumuzda belirli bir kıyafet tercihi 3 yıl önce belirlenmiştir. İsteyen öğrencimiz pantolon, isteyen etek giymektedir. Kılık kıyafet konusunda ben bu güne kadar hiçbir disiplin suçuna imza atmadım. Bu güne kadar herhangi bir konuda hiçbir öğrencimiz disiplin suçuna çarptırılmamıştır. Erkek öğrencimizde dahil. Böyle bir suç olsaydı benimde disiplin kurulunda imza atmam gerekirdi. Üniversite sınavı öncesinde öğrencilerimizde bu konu moral bozukluğu yapmıştır. Bir veli olarak bu haberler beni derin üzüntüye uğratmıştır. Bu lekeyi okulumuza atanlar hakkında yasal girişimlerimiz olacak" diye konuştu.

"HABER ART NİYETLİ YAPILMIŞTIR"

Yozgat Şehitler Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı, Hüseyin Alp Doğan, bu haberin maksatlı ve içeriği nezaketsiz bir haber olduğunu vurgulayarak, "Ulusal bir gazetede okulumuzun adı geçti ve biz bu haberi üzüntüyle okuduk. Bu konu tamamen maksatlı etik ilkelere riayet etmeden masa başı haberidir. Bu haberi servis edenler ve titizlik göstermeden bu haberi yayınlayanlar. Üniversite sınavı öncesinde öğrencilerimizin moralini bozacak, olumsuz etkileyecek bir habere imza atmıştır. Söz konusu iddialar kesinlikle okulumuzda yoktur. Bu maksatlı, içeriği nezaketsiz hazırlanmış bir haberdir. Fen lisesinde hem Yozgat'tan ve çevre illerden öğrenciler vardır ve başarı seviyesi yüksek bir okuldur. Burada bir algı operasyonu art niyet görülmektedir" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta 'Kız Öğrencilere Etek Fişlemesi' Haberine Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement