Yunanistan'da Erken Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Erken Genel Seçimlere Doğru

Yunanistan Başbakanı Samaras, ana muhalefet partisi SYRIZA'ya yüklendi: "SYRIZA ülkeyi iflasa sürükleyecek"

04.01.2015 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, ana muhalefet partisi SYRIZA'nın seçimleri kazanması durumunda ülkeyi iflasa sürükleyeceğini söyledi.

Samaras, Yunanistan'ın Larissa kentinde seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşmada, ana muhalefet Radikal Sol Koalisyon Partisi'nin (SYRIZA) seçimleri kazanması durumunda ülkeyi iflasa sürükleyeceğini ve ülkeyi Avrupa Birliği dışına iteceğini ifade etti.

Partisi Yeni Demokrasi'nin 25 Ocak'taki seçimleri kazanacağını savunan Samaras, SYRIZA'nın gücünün azaldığını ve seçimlerde popülizmin yenilgiye uğrayacağını belirtti. SYRIZA'nın zafer havasının son bulduğunu ve ortamın değiştiğini de öne süren Samaras, "Yunan halkı iki buçuk yıl önce Yunanistan'ı krizden çıkarmak için bize oy verdi buna inanan çok az kişi vardı. Bu iki buçuk yıl zarfında Yunanistan  derlenip toplandı, krizden çıkmaya hazırdı ancak bazıları buna izin vermedi" dedi.

Yunan halkının seçim istemediğini ancak bir grup milletvekilinin isteğiyle seçimlere gidildiğini vurgulayan Samaras, "Ülkenin ilerleme kaydettiği bir zamanda bizi seçimlere götürmek yanlıştı ve bunun için halk onları (SYRIZA'yı) cezalandıracak. Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu piyasaların tepkisi gösterdi" diye konuştu.

Samaras, SYRIZA'nın seçimleri kazanması durumunda AB ödeneklerinden sağlanan gelirin tehlikeye düşeceğini kaydederek "İlk kaybeden çiftçi olacak ayrıca likidite de tehlikeye düşecek. Gerçek budur ve bunu Yunan halkına söylemek görevimdir" ifadesini kullandı.

Başbakan Samaras ayrıca Troyka ile anlaşma sağlanmasının ardından vergilerin azaltılması için yol haritası çizeceklerini ve anayasanın yeniden gözden geçirilmesiyle ilgili çalışmaların da başlayacağını belirtti.

Yunanistan'da koalisyon hükümeti ve bazı bağımsız milletvekilleri tarafından desteklenen cumhurbaşkanı adayı Stavros Dimas, seçimlerde yeterli oyu alamamış ve 25 Ocak'ta erken genel seçim düzenlenmesi kararı alınmıştı. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Erken Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement